°C
zondag 14 juli 2024

MeerBusiness Students Award

Hillegom – Op 26 maart 2020 zal de derde editie van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek plaatsvinden in het Fioretti College in Hillegom. Onderdeel van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is de MeerBusiness Students Award. Deze Award wordt beschikbaar gesteld door MeerBusiness Duin & Bollenstreek en zal gewonnen worden door één van de 11 mini-ondernemingen van het Fioretti College Hillegom.

Lees ook: De Hersenstichting bedankt gevers en vrijwilligers

Tijdens de studie mogen de leerlingen van het Fioretti College een mini onderneming starten en uiteindelijk weer liquideren. Zo leren zij alle facetten van het ondernemen. Te beginnen met het verwerven van aandelenkapitaal, de keuze van het product, het verdelen van de taken, etc.

Dan volgt het belangrijkste onderdeel, het verkopen van het product en uiteindelijk proberen een winstmarge over te houden om de aandeelhouders hun startkapitaal terug te geven, het liefst met een beetje rendement. Daarna volgt de liquidatie en is het project afgerond.

Als onderdeel van het geheel doen alle ondernemingen mee aan de MeerBusiness Students Award. Daarvoor worden zij op vrijdag 14 februari verwacht in de raadszaal van de gemeente Hillegom en zullen zij voor een jury hun project mogen uitleggen. De jury bestaande uit wethouder Jan van Rijn, adj. Directeur Dennis Kortekaas van Fioretti College, ondernemers Koos Burgmeijer van EE care, Carla Kruyt namens Svala Volvo en journalist Paul de Vlieger van het Haarlems Dagblad.

Uiteindelijk zullen drie mini-ondernemingen worden genomineerd en mogen plaatsnemen aan de VIP tafel tijdens de uitreiking van de Jonge Ondernemingsprijs Bollenstreek en wordt op dezelfde avond de beste mini onderneming van 2020 bekend gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Hillegom? Volg Hillegom Online op Facebook!

Aankomende evenementen

Lees ook: