°C
dinsdag 23 juli 2024

10 jaar Hillegom online

Hillegom – Op 1 februari viert Hillegom Online haar tiende verjaardag. In februari 2010 kwam de website in de lucht. Inmiddels is Hillegom Online niet meer weg te denken. Bij de meeste openbare activiteiten in Hillegom zijn de fotografen in het groen te vinden om de gebeurtenissen op de gevoelige plaat vast te leggen.

In deze jaren is Hillegom Online uitgegroeid tot het grootste nieuwsplatform van Hillegom. Door middel van Facebook, Instagram, Hillegom Agenda en de reportages weet Hillegom Online een groot publiek te bedienen.

Jubileum

Om het jubileumjaar niet stilletjes voorbij te laten gaan zijn de vrijwilligers in het archief gedoken. Met deze foto’s zullen diverse activiteiten worden georganiseerd. Hierover volgt in de loop van het jaar meer informatie. 

Vrijwilligers

Hillegom Online draait volledig op vrijwilligers. Alle fotografen, schrijvers en de redactieleden doen dit allemaal naast hun werk of studie. Ondanks dat, houden zij de site up-to-date. Het streven is om alle fotoreportages binnen 48 uur online te hebben. In veel gevallen lukt dit zelfs al dezelfde dag. 

Hiervoor danken wij onze vrijwilligers: Remco Out, Annette Damman, Bert Bouwman, Birgit Bouwman, Christian Berlemon, Irma Koch, Moniek Warmerdam, Naomi van der Luit, Nico Kors, Owen Oneill, Sam Kortekaas, Tonny de Rooij en Barry Out.

Samenwerkingen

In de afgelopen 10 jaar is Hillegom Online veel samenwerkingen aangegaan. Zo worden de programmaboekjes van het Oranjecomité en de Harddraverij Vereniging opgeleukt door foto’s van Hillegom Online. De Hillegom Agenda wordt in samenwerking met Hillegom Marketing gemaakt. Tot slot maakt Hillegom Online elk jaar het Sinterklaas-nieuws en het Avondvierdaagsejournaal.

Voortbestaan

Het platform van Hillegom Online wordt steeds groter. In het eerste jaar waren er gemiddeld 1000 unieke bezoekers per maand. In 2019 waren er 6000 unieke bezoekers per maand met uitschieters van 9000. 

Financiën 

Hillegom Online krijgt geen subsidies en draait volledig op donaties en advertenties van enkele bedrijven. Voor een klein bedrag kunnen bedrijven Hillegom Online ondersteunen en rekenen op een groot bereik van de advertentie.

Aankomende evenementen

Lees ook: