°C
dinsdag 23 juli 2024

Adamas Inloophuis zoek gastvrouw of gastheer

Nieuw-Vennep – Het Adamas Inloophuis is op zoek naar nieuwe gastvrouwen of gastheren voor 4 uur in de week op locatie oncologiecentrum Spaarne Gasthuis of het inloophuis in Nieuw-Vennep. Op 3 april begint de basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Wil jij graag iets doen voor mensen getroffen door kanker, meld je aan. 

Wat betekent het om gastvrouw of – heer te zijn bij Adamas? 
Onze gastvrouwen en heren begeleiden onze gasten in hun proces met kanker. Door met ze te praten, maar vooral te luisteren. Door te begrijpen waar hun behoefte ligt. Door ze kennis te laten maken met diverse activiteiten. Niet alleen in het inloophuis in Nieuw-Vennep, maar ook in het oncologiecentrum Spaarne Gasthuis

Gastvrouw/heer oncologiecentrum Spaarne Gasthuis

De gastvrouwen/-heren van Adamas zijn aanwezig in de wachtkamers van de poli en bestralingsruimtes van Antoni van Leeuwenhoek , de dagbehandeling en huiskamer. Zij bieden een luisterend oor, of zijn ze er voor niet-medische vragen van de patiënten maar ook voor de naasten. Je bent een zeer waardevolle aanvulling op de medische zorg die ze krijgen in het ziekenhuis.

Jolanda Hessling, woonachtig in Hillegom, “Gastvrouw zijn bij het Adamas heeft mijn leven verrijkt. Een luisterend oor kunnen zijn, een verdiepend gesprek aangaan met onze gasten is niet  alleen voor hen waardevol, maar ook voor mij. Het is fijn om te zien hoe je iemand weer in zijn/haar kracht ziet komen”.

Samen houden we de drempel laag!
Bij Adamas, waar voor iedereen de deur automatisch opengaat, probeer je de drempel zo laag mogelijk te houden. Werken als gastvrouw of -heer betekent, dat je er bent voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Het is een waardevolle invulling van vrije tijd en je bent van grote betekenis voor onze gasten. 

Wie zoeken we? 

Kan je goed luisteren, maak je makkelijk contact en ben je invoelend? Ben jij betrokken, sociaal vaardig en empathisch en kan jij onze gast en diens behoefte centraal stellen? Het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Het is een pré als je uit eigen ervaring weet wat de impact van kanker is, maar dit is niet noodzakelijk.

Er zijn voor een ander, maar ook voor jezelf!
Het werk als vrijwilliger is, mooi, leerzaam, uitdagend, wel vrijwillig maar niet vrijblijvend (zoals bij iedere baan), bijzonder en ook leuk. Je bent er voor een ander, maar óók voor jezelf. Er is ruimte voor jouw eigen talenten en ontwikkeling. Door workshops, trainingen en werkervaring krijg je als vrijwilliger de mogelijkheid om te groeien in je werk maar ook in wie je bent. Op vrijdag 3 april, vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020 van 9:00 – 16:30 uur is de basistraining voor nieuwe vrijwilligers.

Interesse om gastvrouw of-heer te worden, meld je aan via: https://www.adamas-inloophuis.nl/steun-ons/word-vrijwilligerHet Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Aankomende evenementen

Lees ook: