Vierde editie ondernemersontbijt Fioretti College Hillegom

Hillegom – ‘Dat we graag onderwijs willen maken met de directe wereld om ons heen is nu wel redelijk bekend. Zo hebben we met ondernemers, non-profitorganisaties en de gemeente al een aantal jaren mooie projecten gemaakt.’ Aan het woord is Dennis Kortekaas van het Fioretti College op het ondernemersontbijt op 11 december. 

Dit jaar hebben we het weer wat grootser aangepakt. Naast de leerlingpresentaties met hun eigen mini-ondernemingen waren er pitches van diverse sprekers. Zo is er o.a. een update gegeven over het ‘Sterk Techniek Onderwijs’ en vertelde Marlies de Back een goed verhaal over ‘OnStage’: een project waarbij een kleine duizend leerlingen en beroepsbeoefenaren met elkaar in contact komen op het VMBO beroepenfeest en de Doe Dag in maart komend schooljaar. Aan het einde van het programma werd het door leerlingen gemaakte promotiemateriaal opgeleverd. Een project van leerlingen uit de onderwijshuizen Techniek en Ondernemen. Tevreden ondernemers en tevreden leerlingen. Een geslaagde ochtend waarin veel afspraken zijn gemaakt om volgend jaar weer samen goed onderwijs te maken. 

Foto’s en tekst: Sam Kortekaas