Duurzaamheidsmarkt 2019

2 min leestijd

Hillegom – Duurzaamheid is een veelgebruikt begrip. Maar wat betekent duurzaamheid voor jou? Vaak is besparen op jouw energiekosten en duurzamer leven makkelijker dan je denkt. Om je beter te informeren over welke duurzame oplossingen en mogelijkheden er zijn, organiseert de gemeente Hillegom een Duurzaamheidsmarkt.

Breng een bezoek aan de Duurzaamheidsmarkt en ontdek op een laagdrempelige manier dat duurzaamheid ook leuk en praktisch kan zijn! De Duurzaamheidsmarkt is een interactieve ‘belevingsmarkt’, met een gevarieerd aanbod van informatie en activiteiten voor jong en oud. 

Bekijk ook: De Hillegom Agenda

Zien, horen en doen

Op deze markt kunt u van alles zien, horen en doen op het gebied van duurzaamheid. Zo kunt u advies krijgen over het verduurzamen van uw woning, hoe u dit kunt financieren en wat de gemeente doet. Dit wordt onder andere gedaan door:

  • adviseurs van de gemeente Hillegom
  • het Duurzaam Bouwloket
  • energiecoaches

Gedurende de dag zijn er verschillende presentaties, waarbij u vrijblijvend kunt aansluiten. De presentatie van de ‘klimaatwatertafel’ gaat bijvoorbeeld over de gevolgen van de klimaatverandering, en geeft inzicht in wat u er zelf aan kunt doen.

Lokale en regionale bedrijven en organisaties

De markt is ook een mooie gelegenheid om bekend te worden met lokale en regionale bedrijven en organisaties die actief zijn met duurzaamheid. U vindt hier onder andere een lokale leverancier van biologische producten, maar ook organisaties die zich bezighouden met biodiversiteit, kringloopeconomie of het verduurzamen van gebouwen. 

Kinderen zijn welkom

Neemt u uw (klein)kinderen mee? Zij kunnen ondertussen spelen, onder begeleiding knutselen met gerecycled materiaal, of deelnemen aan een van de workshops. Onder de bezoekers verloten we nog een ‘tuiny forrest’ en ook voor de kinderen zijn er leuke winacties!

Datum en locatie: 

Datum:             zaterdag 2 november 2019
Tijd:                 11:00 – 15:00 uur
Locatie:            Fioretti College, Van den Endelaan 5a, 2182 ES in Hillegom
Toegang:          gratis