°C
dinsdag 16 juli 2024

Aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg

Hillegom – De Dag van de Mantelzorg is dit jaar op zaterdag 9 november. Mantelzorgers zorgen langdurig voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur. De gemeenten Hillegom en Lisse vroegen Welzijnskompas ook dit jaar om op deze dag de mantelzorgers uit Hillegom en Lisse een feestelijke activiteit aan te bieden, als blijk van waardering voor de belangrijke taak die zij uitvoeren.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht en kan tot 24 oktober a.s. Deelname aan de dag is kosteloos voor mantelzorgers. Mantelzorgers die geregistreerd staan bij WelzijnsKompas hebben een uitnodiging ontvangen voor de Dag van de Mantelzorg, voorzien van antwoordstrook. Daarnaast is het voor iedereen die mantelzorger is mogelijk om zichzelf aan te melden bij WelzijnsKompas 0252-757100, bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 12:30 uur.

De Dag van de Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg wordt gevierd in het gebouw van Fioretti College Lisse. De mantelzorgers worden vanaf kwart voor tien welkom geheten met koffie/thee en wat lekkers. Rond 10:00 uur openen wethouder Jolanda Langeveld, wethouder Fred van Trigt en de Gesmar Pruijs, directeur van WelzijnsKompas,  gezamenlijk de dag. Na de opening gaan de mantelzorgers o.l.v. een gespreksleider met elkaar in gesprek en volgt en een stukje ontspanning met een glimlach.

Lees ook: Indianendag voor kinderen met een beperking.

Na de lunch zijn er 2 workshops naar keuze te volgen zoals, bloemschikken, decoreren van een fotolijst met spiegel, een hoofd-, nek-, schouder- of voetmassage, tot een workshop over het combineren van werk & mantelzorg. De dag eindigt om 15.15 uur.

Aankomende evenementen

Lees ook: