Terugblik op ZomerPlein

2 min leestijd

Hillegom – ZomerPlein in leer- en ontmoetingscentrum Plein28 heeft gezorgd voor een zomer vol bijzondere ontmoetingen. Gedurende de zomerperiode organiseerde WelzijnsKompas in Plein28 extra activiteiten voor ouderen, gericht op bewegen en ontmoeten. De activiteiten werden mogelijk gemaakt door een gezamenlijke financiële bijdrage van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo .

Zomerplein

De organisaties steunen jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Zij geven steun in de vorm van geld, aandacht en advies. Met de ZomerPlein activiteiten wilde WelzijnsKompas ouderen een leuke vakantieperiode bezorgen en zo eenzaamheid onder ouderen verminderen.

Door een aantal bestaande activiteiten waaide een frisse zomerwind. Door de wandelgroep, in samenwerking met SportSupport, maakten de ouderen een mooie ronde door Hillegom. Hierbij picknickten zij in de prachtige rust- en ontmoetingstuin van de familie van Rijssel. De vrijwilligers van de Computerinloop hadden een prachtige DigiKlas in elkaar gezet over een breed scala aan onderwerpen, voorafgegaan door een gezamenlijke lunch. Een dialoogtafel over het onderwerp Ontmoeting werd afgesloten met een gezellige lunch.

Nieuwe activiteiten

Ook een aantal nieuwe activiteiten deed hun intrede in Plein28. Zo was de DansSalon, in samenwerking met ZorgBalans, een groot succes. De ruimte was tot de nok toe gevuld met mensen en menigeen waagde een dansje. Met de activiteit Daten&Eten deden de speeddates hun intrede in Plein28. Een kleine maar enthousiaste groep deelnemers heeft elkaar beter leren kennen en nieuwe verbindingen gesmeed. Het etentje achteraf – met muzikale begeleiding – heeft de nieuwe vriendschappen nog verder versterkt. Tijdens de laatste week van ZomerPlein werd er tenslotte nog met een klein gezelschap gevaren over de Kaag, met dank aan de familie Leijnse uit Lisse. Een bijzondere afsluiting van een mooie zomer.

Lees ook: Indianendag voor kinderen met een beperking.

Vooral de helpende handjes van vrijwilligers zorgden ervoor dat de ZomerPlein activiteiten tot een succes werden. De inzet van alle vrijwilligers was grandioos en zorgde voor vele blije gezichten.

Voor meer informatie over leer- en ontmoetingscentrum Plein28 kan er contact opgenomen worden Marije Pots, 06 – 406 44 805. Of bekijk onze website www.plein28.nl.