°C
dinsdag 16 juli 2024

DE OOSTEINDE JONGDIERENSHOW

Hillegom – Zaterdag 7 september is het zover. Twee regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen hebben de handen ineen geslagen en organiseren hun jaarlijkse jongdierenshow. Het is dit jaar voor de achttiende maal dat zij deze eendagsshow organiseren bij Tuincentrum De Oosteinde te Hillegom.

De jaarlijke jongdierenshow

De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk, Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse zullen meer dan 200 konijnen, (dwerg)hoenders, serama’s cavia’s en sierduiven inzenden. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot een van de grootste hoenders de Brahma; het kleinste konijn de Kleurdwerg tot een van de grootste konijnen, de Lotharinger.

De keuring

Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn. Natuurlijk mogen zij ook vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Het beloofd een prachtige show te worden, de kwaliteit van de dieren zeer hoog. Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum De Oosteinde.

De keuring zal om ongeveer 9.30 beginnen. Hierna blijven de dieren tot 16.00 uur tentoongesteld, waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen. Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken. Wellicht krijg je door deze dag een idee van de vele verschillende rassen en kleuren, alvorens men zelf eventueel tot aanschaf overgaat. Leden van de zes verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan.

Lees ook: Programma najaarsfeesten 2019.

De knuffelhoek

Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig. Hier kunnen zij onder begeleiding van leden van de verenigingen de konijnen aaien.

De jongdierenshow vindt plaats bij Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22 te Hillegom, zaterdag 7 september van 9.00 tot 16.00 uur

Aankomende evenementen

Lees ook: