°C
zondag 14 juli 2024

Stal Aad Pools op zoek naar nieuwe zege in Hillegom

Hillegom – De stal van Aad Pools hoopt op de kortebaan in Hillegom op vrijdag 13 september een nieuwe overwinning te boeken. De trainer is hard op zoek naar een zege, omdat hij na zijn overwinning vorig jaar op de Meerlaan niet meer wist te winnen. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

Vorig jaar wist dochter Manon Pools te winnen met Janus Boshoeve. De Belgische ruin debuteerde op de Meerlaan en zette deze eerste deelname direct om in een overwinning. Het bleek vooralsnog geen opmaat naar een succesvolle kortebaancarrière. In hetzelfde jaar nog volgde een vijfde plaats en twee snelle uitschakelingen in de eerste omloop. In de aanloop naar het nieuwe seizoen raakte Janus Boshoeve geblesseerd. Hij is hiervan nog altijd herstellende en staat momenteel bij zijn eigenaar in Frankrijk op stal. De verwachting is dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Niet verantwoord

Ook Bachelet, het paard dat vorig jaar op de tweede plaats eindigde, heeft haar kortebaancarrière niet succesvol kunnen vervolgen. De merrie gaf tijdens de koers steeds meer aan niet van het kortebanen te zijn gediend. Pikeur Lindsey Pegram vond het na haar debuut dan ook niet verantwoord om haar opnieuw in te schrijven. Met onder andere Calistokingsdeep, Eliot Charisma en Southwind Raptor heeft Pegram wel goede paarden om opnieuw te scoren in Hillegom.

In 2016 (Femke Schermer) en 2017 (Barbert) won John de Leeuw de kortebaan in Hillegom. Ook dit jaar is de Hoofddorpse pikeur goed op dreef. Hij won al met Ronny Brandt (drie keer), Panic Launcher en Archange de Jiel. Mogelijk dat hij met één van deze paarden ook op de Meerlaan in actie komt.

Lees ook: Bingo in Plein28.

Deelnemers

Welke paarden er op 13 september starten, is bekend op woensdag 11 september. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

De kortebaan op de Meerlaan maakt deel uit van de jaarlijkse feestweek. Deze begint op zaterdag 7 september. Kijk voor een overzicht met alle activiteiten op www.harddraverijvereniginghillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: