°C
zondag 14 juli 2024

Nationale burendag

Hillegom – Zaterdag 28 september a.s. is het burendag! Het Oranjefonds is initiatiefnemer van Burendag. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar meer dan één miljoen mensen Burendag. Veel mensen gebruiken deze dag om een buurtfeest of een andere activiteit te organiseren want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Ben je benieuwd of jouw buurt ook meedoet? kijk op de website van Burendag. Buurtinitiatief? De buurtwerker! Voor dit jaar kunnen er geen aanvragen meer gedaan worden bij het oranjefonds, maar een buurtinitiatief kan natuurlijk wel het hele jaar tot stand gebracht worden. Heb je een leuk idee voor jouw buurt? Neem vooral contact op met buurtwerkers Dionne Scheepmaker of Carlijn French van WelzijnsKompas om de mogelijkheden te bespreken. Zij helpen graag om je idee tot bloei te brengen. Zij kunnen ondersteunen met advies, een netwerk, zoeken naar verbinding. Altijd faciliterend en vanuit jouw wensen en vragen.

Lees ook: Programma najaarsfeesten 2019.

Dionne Scheepmaker is te bereiken via 06 -45331545 of d.scheepmaker@welzijnskompas.nl en Carlijn French is te bereiken via 06-45162321 of c.french@welzijnskompas.nl . WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.

Aankomende evenementen

Lees ook: