°C
dinsdag 16 juli 2024

WelzijnsKompas Hillegom-Lisse zoekt vrijwilligers

Hillegom – Het project Welzijn op Recept biedt inwoners van Hillegom en Lisse de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden en weer zin te krijgen in de dingen die ze doen. Daarom is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwilligers om dit project te ondersteunen als welzijnscoach. De welzijnscoach kijkt samen met klant waar nieuwe mogelijkheden liggen om weer actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Welzijnscoach

Een welzijnscoach gaat samen met de klant op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant. Zoals een leeskring, vrijwilligerswerk, gymnastiekles, bezoekvrijwilliger etc. Soms is er een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de klant naar nieuwe activiteiten.

Via de huisarts krijgt de klant een welzijnsrecept. De klant is bij de huisarts geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen of hoeven worden. Te denken aan: “ ik voel mij zo alleen”, “ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan” of “ik wil graag wat voor anderen betekenen, maar weet niet hoe ik dat moet aanpakken”. Samen met een welzijnscoach gaat de klant in gesprek om te kijken welke activiteiten passend zijn.

WelzijnsKompas is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als welzijnscoach.

Heeft u:

  • Mbo werk- en denkniveau
  • Affiniteit met de doelgroep
  • Ervaring in het omgaan met de computer

En bent u sociaal vaardig en kunt u zelfstandig werken?

Wij bieden u uitdagend vrijwilligerswerk waarbij u zelf uw tijd kunt indelen en begeleiding krijgt van de welzijnsadviseurs. Heeft u belangstelling, reageert u dan naar: WelzijnsKompas Hillegom-Lisse T.a.v. Hilde Koudijs h.koudijs@welzijnskompas.nl of bel ma t/m vrij 9.00-12.30 uur met 0252-75 71 00.

Aankomende evenementen

Lees ook: