°C
dinsdag 16 juli 2024

Bijzonder optreden The Albert Mooneys

Hillegom – The Albert Mooneys verzorgen op zaterdag 6 juli een heel bijzonder optreden. De band gaat iets doen wat ze nog nooit eerder hebben gedaan, namelijk een optreden bij Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom. Tussen 13.30 en 15.30 uur verrassen zij de bezoekers door hun meeslepende folkmuziek en de band zal er alles aan doen om het publiek aan het dansen te krijgen.

The Albert Mooneys staan garant voor een optreden vol met akoestische nonsens. De Mooneys ontleden bekende en minder bekende nummers eerst in de oefenruimte tot op het bot en daarna brengen zij ze weer op een volledig andere manier tot leven. Zo kan het publiek zomaar de stonerrock van Queens of the Stone Age in een wals-uitvoering horen, zet de band een zoetsappig nummer van Lorde om naar een rock n’ roll kraker bij uitstek, lijkt het dat Kraftwerk en Kylie Minogue samen in een studio hebben gezeten en doet een nummer van Talking Heads ineens erg aan Johhny Cash denken. Dit alles met veel humor gebracht.

Maar bij een show van The Albert Mooneys draait het niet alleen om de lol, de heren en dame kunnen ook écht spelen. Met veel gebruik van akoestische en traditionele instrumenten als diverse gitaren, banjo, mandoline, kazoo, flex-a-tone accordeon, contrabas, cigarbox bas, gitaar, mondharmonica, drums en percussie en een echte vibra slap. Dit alles wordt vocaal meerstemmig ondersteund door alle Mooneys.

Aankomende evenementen

Lees ook: