°C
dinsdag 23 juli 2024

Bier en BBQ festival bij Brouwerij Klein Duimpje

Hillegom – Op zaterdag 6 juli 2019 vindt het Bier en BBQ festival bij Brouwerij Klein Duimpje plaats. Kom kennismaken en genieten van de geweldige Craftbieren van kleine Zuid-Hollandse Speciaal bierbrouwerijen en proeven van de fenomenale BBQ gerechten. Het festival vindt plaats op het voorplein van brouwerij Klein Duimpje aan de Leidsestraat in Hillegom, van 13.00 tot 21.00 uur.

Glutenvrij bier

Tijdens deze 6e editie zijn er maar liefst veertien bierbrouwerijen en vijf BBQ teams die zorgen voor een fraai ingericht festivalterrein. Zij gaan u verrassen met hun mooie bieren en heerlijke culinaire gerechten. Ook aan wijnliefhebbers is natuurlijk gedacht en aan bezoekers die liever een vegetarisch gerecht willen. Zelfs GLUTENVRIJ BIER is er beschikbaar. Bij de kaaskraam is er een ruime keuze uit lekkere kazen om te combineren met een glas.

Broesters

Nieuw op het festival is het bedrijf Broesters. Drie broers met een passie voor oesters kraken verse oesters, een lekkernij wat verrassend goed te combineren is met bier en wijn. Het festival wordt ook nu weer met livemuziek ondersteund. Twee heel verschillende bands, beiden uit de Bollenstreek zorgen voor de muzikale aankleding. De Couchpotatoes uit Lisse starten het festival en het tweede deel van de dag treden The Royal Spuds op. Tussendoor komen de Flierefluiters uit Sassenheim met hun feestband de sfeer nog even extra opvoeren.

Ieder jaar presenteren ze een goed doel. Dit keer is dat EHBO Hillegom. Deze EHBO vereniging die er is om evenementen te ondersteunen is er niet alleen met een stand maar is ook aanwezig voor de veiligheid van de bezoekers voor het geval er een pleister nodig is.

Lees ook: Hillegom Muziekfeest 2019.

Het festivalterrein is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Buslijn 50 van Arriva stopt op 50 meter van het terrein alsmede de Q-liner vanuit Schiphol (halte Steenfabriek-Hillegom). Voor vervoer van NS station Hillegom naar de brouwerij rijdt gedurende de dag, tegen een kleine vergoeding, een personenbusje heen en weer. Op het terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid voor fietsen aanwezig.

Aankomende evenementen

Lees ook: