Team Buurtwerk in uw buurt

Hillegom – WelzijnsKompas zet zich in voor zorg en welzijn in de buurt, dicht bij de mensen. Met het team buurtwerk willen zij bijdragen aan het welzijn van buurtbewoners én de sociale kwaliteit van buurten. Team Buurtwerk gaat ‘erop af’. De afgelopen maanden waren zij actief in Maartensheem in Hillegom, waar veel buurtgenoten elkaar ontmoetten en wensen en dromen deelden aan de dialoogtafel.

Momenteel zijn ze met samenwerkingspartners aan het uitzoeken hoe deze ideeën gerealiseerd kunnen worden. Citaat bewoner: “het is fijn om je buurtgenoten wat beter te leren kennen en op straat bekende gezichten te zien, je spreekt elkaar dan toch wat makkelijker aan”.

De komende drie maanden is WelzijnsKompas aanwezig in Lisse in en rond Het Havengebouw. Ze zijn al in gesprek met een aantal actieve buurtbewoners die in dit mooie nieuwe complex wonen en zich willen inzetten voor de buurt. Samen met deze actieve buurtbewoners willen ze in gesprek gaan met alle bewoners. Ze verzamelen signalen en ontdekken welke talenten in de buurt ingezet kunnen worden om de buurt in en om het Havengebouw in Lisse nog mooier te maken.

Het is natuurlijk ook mogelijk vragen over de buurt en/of persoonlijke vragen op het gebied van uw welzijn te stellen. Durf op ze af te stappen, wees welkom, deel ervaringen, drink een kopje koffie en denk mee! Ze zijn te herkennen aan hun blauwe WelzijnsKompas jasjes.

Wat kan WelzijnsKompas bieden?

  • Ze nemen een goedgevulde buurtkoffer mee met o.a. een ‘Ken je buurt’ spel, vragenlijsten en gesprekskaarten om de behoefte en talenten van de buurt goed in kaart te brengen.
  • Inspiratie en informatie over het organiseren van buurtprojecten en fondsenaanvragen.
  • Gezamenlijk organiseren van buurtbijeenkomsten rondom onderwerpen die spelen in de buurt.

Iedereen die al ideeën en/of vragen heeft kan contact met WelzijnsKompas opnemen via buurtwerker Johanna Cloo j.cloo@welzijnskompas.nl 06- 45341569 of (0252) 757 100 tussen 9.00 en 12.30 uur.

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.