°C
dinsdag 23 juli 2024

Daltonschool in landelijke finale Filmfestival

Den Haag/Hillegom – Dit jaar deed Daltonschool Hillegom voor het eerst mee aan het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Groep 6 had zo’n leuk filmpje gemaakt, dat zij naar de voorrondes in Den Haag mochten. Daar hebben zij de finaleticket gewonnen voor de grote finale in Tuschinski in Amsterdam.

Meer dan 400 bovenbouwleerlingen zagen woensdag 29 mei hun eigen film voor het eerst op groot scherm in Pathé Buitenhof. Met de hele klas maakten ze zelf een film voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De zelf bedachte en gemaakte films gingen over leven in vrede en vrijheid. Na de 8 verschillende films te hebben bekeken, ging de jury, bestaande uit o.a. Klaasje van K-3 en de 13-jarige kinderminister Mariam Yousfide, in beraad.

Bij terugkomst in de zaal maakten zij de top 3 bekend. Hier zat groep 6 van Daltonschool Hillegom ook bij. De spanning was goed voelbaar in de zaal. Welke groep had de jury uiteindelijk gekozen? Na een aantal spannende minuten kwam het verlossende woord. Daltonschool Hillegom kon de finaleticket in ontvangst nemen!

De leerlingen van de Daltonschool zijn super blij. Ze kijken dan ook erg uit naar de grote finale op 28 juni in Tuschinski in Amsterdam. De film kan iedereen inmiddels bekijken op het YouTube-kanaal van het filmfestival, of via de link https://youtu.be/3eR86JHajjE. Het filmeducatieproject is inmiddels uitgegroeid tot het grootste online filmfestival voor Nederlandse basisscholen.

Aankomende evenementen

Lees ook: