Bijenhotels in Hillegom

Hillegom – De rode loper werd uitgelegd voor de bijen. Op woensdag 17 april opende wethouder Jan van Rijn een van drie nieuwe bijenhotels. De gemeente Hillegom en de andere bollenstreekgemeenten hebben zich aangesloten bij deze regionale samenwerking “Groene Cirkel Bijenlandschap.”

Advertentie

Biodiversiteit

Wethouder Jan van Rijn: “Biodiversiteit vinden we in onze gemeente erg belangrijk. Daarom willen wij meewerken aan de missie van Groene Cirkel Bijenlandschap. Daarnaast zetten we ons in voor onder andere bloemrijke bermen. Zowel onze inwoners als toeristen kunnen hiervan genieten.”

Lees ook: streek vol Bloemenmozaïeken.

Waarom een bijenhotel?

Bijen zijn nodig voor bestuiving. De gemeente zet zich in voor een goed bijenlandschap. Hiervoor zijn bijen nodig in alle gebieden. Samen met de partners van de Groene Cirkel Bijenlandschap onderneemt de gemeente verschillende acties voor (wilde) bijen en andere bestuivers. Het creëren van voldoende voedsel en nestgelegenheid is belangrijk. Dit wordt gedaan door het realiseren van een bijenvriendelijke inrichting en beheer van het openbare groen. Het resultaat is dat we gezamenlijk zorgen voor aantrekkelijke dorpen, steden en een mooi buitengebied.

Iedereen kan bijdragen

Van een balkon of geveltuin maak je ook thuis zó een bijenparadijs. Ook het plaatsen van bijenhotels is een mogelijkheid. Hoe meer mensen zich inzetten, hoe beter. Zo kan een regionaal netwerk ontstaan. De bijen, hommels en zweefvliegen zullen zich vaker laten zien. Een landschap dat bestuiving verzekert én zorgt voor een aantrekkelijke leefomgeving. Iedereen kan op deze manier een schakel in dit netwerk worden en bijdragen aan het bijenlandschap in de regio.

Foto’s: Tonny de Rooij