Honderden mensen helpen met steken van de corsowagens

1 min leestijd

Bollenstreek – In tweeënhalve dag werden alle corsowagens gestoken door vele vrijwilligers. De afgelopen weken zijn de vormen en de wagens gemaakt. Afgelopen woensdagochtend was het moment dat de bloemen erop konden.

Voor de corsogroep KAVB Hillegom Haarlem en omstreken was het een bijzonder moment. Zij maakte voor 25ste keer een wagen. 25 jaar terug kwam dit bestuur bij elkaar en nu regelen ze nog steeds alles samen. Van sponsoren tot catering en van vrijwilligers tot het ontwerp. “Het is echt een hecht team. Ik hoef er maar een mailtje uit te gooien en er staan gelijk vijftig vrijwilligers klaar om te helpen steken”, laat Hillegommer en voorzitter Ron Nieuwenhuizen weten.

Donderdagavond om 12 uur in de nacht waren ze klaar en hoefden ze alleen de volgende ochtend alles nog even na te lopen. Ben je benieuwd naar hoe de wagen er nu uit ziet? Kom dan naar de bloemencorso of bekijk zondag de foto’s die de vrijwilligers van Hillegom online hebben gemaakt.

Foto’s: Remco Out & Naomi van der Luit