€220.000 voor Adamas inloophuis

3 min leestijd

Nieuw-Vennep – Een dag je laten opsluiten. Dit deden 12 lokale ondernemers op vrijdag 22 maart. Voor het Adamas Inloophuis wilden zij minimaal € 15.000 per persoon ophalen.

“Maar het werd meer, veel meer. Ruim € 220.000 is er opgehaald en de teller loopt eigenlijk nog steeds”, lacht Annelies Osinga – leidinggevend coördinator van Adamas. 

Moe maar heel blij kijkt iedereen terug op een bijzondere dag. “Het gaat niet alleen om het fantastische bedrag dat we met elkaar hebben opgehaald, maar ook wat er gebeurde met de deelnemers. In onze WAP TheLockUp groep zijn we nog ervaringen en emoties aan het delen, heel bijzonder”. 

Frans van der Riet en Angela Wieringa van Dorssen, 2 van de 12 ondernemers.

Frans van Riet vond het dag met een gouden randje. “mooie matches hebben we kunnen maken en een dag opgesloten zitten met 11 andere ondernemers was bijzonder”. Angela van Dorssen vervolgd: “mijn lijf begint te ontspannen, de adrenaline verdwijnt en daar komen de emotie, trots en dankbaarheid voor terug. Nu pas besef ik echt wat we gisteren hebben gedaan en vooral voor wie. Geraakt door de gastvrijheid van het Adamas team. Zo moet het ook voelen als je als gast komt: Welkom en Warm”. 

Adamas Social Funder 2019

Dit jaar was het ook een spannend wie de Adamas Social Funder 2019 ging worden, iedereen lag behoorlijk dicht bij elkaar. Uiteindelijk kreeg Hugo van Luling het schitterende diamanten kunstwerk. Hij had het fantastische bedrag opgehaald van ruim € 35.000. “Toen Annelies mij het beeldje overhandigde was ik echt overmand door emoties” verteld hij. Het was een hele bijzondere dag. Ik zat in een kamertje in het mooie Adamas huis in Nieuw Vennep opgesloten samen met John Stassen. En dat allemaal om geld op te halen voor het fantastische werk van het Adamas team. Wat raak je daar van onder de indruk als je een dag in het gebouw bent. Mooie momenten, emotionele momenten alles passeert zo’n dag”. 

Feestelijke dag

De dag zelf was door het Adamas team tot in de puntjes verzorgd. Op iedere tafel lag een hart met een gedichtje van het Kidsteam en een vrolijke tulp in een vaasje. Na de 1e ronde was er vers gebakken appeltaart, later gevolgd met een heerlijke gezonde lunch. Rond 17.30 uur was het tijd voor een feestelijke borrel, gevolgd door een heerlijke pasta en salade. Aan het einde kreeg iedere deelnemer een chocolade sleutel om het huis te mogen verlaten. 

“Een dag om niet te vergeten wat we met elkaar voor elkaar kunnen doen”, vat Osinga het samen. 

Wil jij ook nog iets bijdragen? Ga naar www.adamas-inloophuis.nl/steun-onsen maak online je donatie over. 

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.