Presentatie magazine Hotel Flora 3

2 min leestijd

Hillegom – op 31 maart verschijnt de derde aflevering van het magazine Hotel Flora van het Rien van Nunen Genootschap. Het magazine bevat verhalen en gedichten over Hillegom en zijn inwoners, geschreven door journalisten die in het bollendorp zijn opgegroeid.

Een ongekend groot aantal journalisten bracht hun jeugd door in Hillegom. Overal in de media tref je ze aan: op radio, televisie en internet, in boeken, kranten en tijdschriften. In 2010 richtten zij het Rien van Nunen Genootschap op, vernoemd naar de legendarische Hillegomse acteur Rien van Nunen, die in de jaren zestig de burgemeester van Swiebertje speelde. Deze almaar groeiende club telt inmiddels 20 leden.

Magazine Hotel Flora

Hotel Flora is het literair-journalistieke magazine van het Rien van Nunen Genootschap, waarin zij terugkijken op het dorp van hun jeugd. Sommige acteurs doen dit met weemoed, anderen hebben een haat-liefdeverhouding ontwikkeld met Hillegom. De eerste twee afleveringen van Hotel Flora verschenen in 2012 en 2016. Na drie jaar komt er weer een nieuwe aflevering met 25 verhalen, interviews, anekdotes en gedichten over Hillegom en zijn inwoners. Er werkten in totaal 15 leden van het Rien van Nunen Genootschap en twee gastauteurs mee aan de derde aflevering van het magazine.

Helden en hufters

Hotel Flora 3 heeft als thema ‘Hillegomse helden en hufters’. De aflevering gaat over bekende en minder bekende dorpsgenoten, waarvan sommigen werden geroemd en anderen verguisd, maar doorgaans van allebei wat. Het magazine bevat onder andere interviews met Marc Witteman, Arie van Wetten en Jan Six X en verhalen over The Beatles, Rien van Nunen en Bart de Graaff.

Het 132 pagina’s tellende magazine kost €14,95 en is vanaf 1 april te koop bij The Readshop en Villa Flora in Hillegom en bij Boekhandel Grimbergen in Lisse.

Talkshow

De nieuwste aflevering van Hotel Flora 3 wordt op zondag 31 maart gepresenteerd tijdens een inmiddels legendarische talkshow onder leiding van Frénk van der Linden en Frenk der Nederlanden. Zij voelen diverse bekende Hillegommers aan de tand over het thema ‘helden en hufters’.

De bijeenkomst vindt plaats in Villa Flora, te Hoofdstraat 55 in Hillegom. De aanvang is om 15:00 uur en de zaal is vanaf 14:30 uur open. De entree bedraagt €5,-. Reserveren is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar rienvannunengenootschap@xs4all.nl.