°C
dinsdag 23 juli 2024

Nieuwe website ‘Huren in Holland Rijnland’

Leiden – Holland Rijnland Wonen gaat eind maart 2019 over naar een nieuwe website: www.hureninhollandrijnland.nl. ‘Huren in Holland Rijnland’ wordt dé digitale plek waar woningzoekenden terecht kunnen voor het aanbod van sociale huurwoningen in de regio. De leden van Holland Rijnland Wonen hebben gekozen voor het systeem van Zig, de grootste aanbieder van woonruimteverdeelsystemen in Nederland.

Voordelen nieuwe website

Op de nieuwe website staat de woningzoekende centraal. Om deze reden zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd:

  • Het zoekproces is in logische stappen opgebouwd en begeleidt woningzoekenden soepel door het proces.
  • Van uitnodiging voor bezichtiging tot acceptatie van de woning is de status makkelijk te volgen.
  • Het nieuwe systeem is goedkoper, waardoor de inschrijfkosten dalen van € 10 naar € 7,50 per jaar.

Ook het loten, de nieuwe manier van toewijzen die in de huisvestingsverordening staat en vanaf 1 juli ingaat, wordt meegenomen in het systeem. Daarnaast blijven de regels omtrent de toewijzing van woningen en het huidige zoekgebied ongewijzigd. 

Gevolgen voor inschrijfgegevens

Op dit moment staan ongeveer 103.000 woningzoekenden in de regio Holland Rijnland ingeschreven bij WoningNet. De inschrijfgegevens van al deze woningzoekenden worden automatisch van WoningNet overgezet naar ‘Huren in Holland Rijnland’. Ook de inschrijftijd die woningzoekenden in het verleden hebben opgebouwd, blijft behouden.

Uw inschrijving activeren

De ingeschreven woningzoekenden dienen echter wel één handeling te verrichten. Om de bestaande inschrijving binnen het nieuwe systeem te activeren, dienen zij straks in ieder geval één keer in te loggen op de nieuwe website. Binnenkort ontvangen alle ingeschreven woningzoekenden hiervoor een inlogcode en wachtwoord per e-mail. Woningzoekenden waarvan geen e-mailadres bekend is, ontvangen een brief of sms. Alle woningzoekenden krijgen minimaal een jaar de tijd om hun inschrijving te activeren op de nieuwe website en de opgebouwde rechten en inschrijftijd te behouden. 

Tijdelijk geen woningaanbod

Een week voordat de nieuwe website ‘Huren in Holland Rijnland’ online gaat, wordt er tijdelijk geen woningaanbod geadverteerd. Dit heeft te maken met de overgangsperiode van de oude naar de nieuwe website. Om de corporaties te ondersteunen, is de eerste vier maanden vanaf de livegang een speciale servicedesk operationeel. Woningzoekenden kunnen hier terecht met al hun vragen over het nieuwe systeem.

Aankomende evenementen

Lees ook: