°C
woensdag 17 juli 2024

Tweede editie The Lock Up

Nieuw-Vennep – Het Adamas Inloophuis organiseert op 22 maart 2019 voor de tweede keer het social funding event The Lock Up. Frans van der Riet laat zich samen met elf andere ondernemers tussen 09.00 uur en 18.00 uur vrijwillig in het huis opsluiten om zoveel mogelijk geld en goederen op te halen.

The Lock Up

Twaalf ondernemers uit de regio hebben de uitdaging aangenomen om via hun netwerk minimaal €15.000 per jaar voor 2019 en 2020 op te halen. Vanaf 09.00 uur wordt elke ondernemer in een aparte ruimte opgesloten, waarna zij hun netwerk bellen om sponsoring in natura en geld te vragen. “Want inzet voor de medemens, oog en oor hebben voor elkaar is van wezenlijk belang en dat doet Adamas al sinds 2007. Daarom laat ik mij graag opsluiten” aldus Frans van der Riet van Meerbusiness Duin- en Bollenstreek.

Waarom is The Lock Up nodig?

Naast een kleine subsidie van de overheid, is het Adamas Inloophuis vooral afhankelijk van giften, sponsoren en jaarlijkse donaties van fondsen, bedrijven, serviceclubs en particulieren. “Wat wij nodig hebben is simpelweg continuïteit van inkomsten. Omdat geven vaak een kwestie van gunnen is, kwamen we op het idee om ondernemers te vragen of zij hun netwerk willen inzetten om Adamas te ondersteunen.” stelt Osinga. En zo is het idee voor het social funding event The Lock Up ontstaan.

Het Adamas Inloophuis

Het Adamas Inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker uit de hele regio terecht kunnen voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops. Daarnaast kunnen zij uiteraard ook voor een luisterend oor bij het huis terecht. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.

Wil je meer weten over The Lock Up? Neem dan een kijkje op de website van het Adamas Inloophuis. Ook kun je de deelnemers volgen via Facebook.

Aankomende evenementen

Lees ook: