°C
dinsdag 23 juli 2024

Nieuwe blokhut Kindervreugd

Hillegom – Een snoepje en een kopje koffie horen erbij als je komt spelen in Speeltuin Kindervreugd. Deze winter is een nieuwe blokhut neer gezet als vervanging van het oude verkoophuisje. Tijdens NL Doet op 16 maart legt een team vrijwilligers de laatste hand aan de inrichting ervan.

In speeltuin Kindervreugd, aan Prinses Marijkestraat 67, stond sinds jaar en dag een rijtje schuurtjes. Eén ingericht als verkoophuisje, één als werkplaats en één voor opslag. Ondanks de zorgvuldig aangebrachte lagen verf, hadden de schuurtjes te lijden onder jarenlang intensief gebruik. Een subsidie van Fonds Ruigrok maakte het mogelijk om afgelopen najaar twee nieuwe blokhutten aan te schaffen.

De oude schuren gingen eind vorig jaar tegen de vlakte. Het nieuwe verkoophuisje staat inmiddels overeind en is toe aan de inrichting. Op 16 maart neemt de speeltuin van 9.00u tot 17.00u deel aan NL Doet. Dit is een initiatief van het Oranjefonds dat mensen oproept één dag de handen uit de mouwen te steken voor een lokaal initiatief. Een groep enthousiaste vrijwilligers komt deze dag het nieuwe keukenblok plaatsen, kozijnen schilderen en de tweede blokhut opbouwen. 

Met dit initiatief hoopt Speeltuin Kindervreugd op tijd klaar te zijn voor de opening van het nieuwe speeltuinseizoen op 30 maart aanstaande. Vanaf dat moment is de speeltuin weer iedere werkdag geopend van 15.00u tot 17.00u. Leden kunnen elke dag gratis komen spelen, niet-leden betalen 1 euro toegang. 
Het verkoophuisje wordt bemand door een poule oppas(groot)ouders. Deze oppasouders schenken koffie, verkopen snoepjes en houden tegelijkertijd een oogje in het zeil. Zonder oppasouder kan de speeltuin niet open, deze vrijwilligers zijn dus onmisbaar. Kindervreugd is altijd op zoek naar nieuwe oppas(groot)ouders. Dat kost maximaal 3 uur per maand. Meer informatie en aanmelden: planning@kindervreugdhillegom.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: