°C
dinsdag 23 juli 2024

Activiteitenmiddag Mannen

Mannen opgelet! Wekelijks kan men op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur samenkomen in Plein28. Iedere week wordt er een activiteit georganiseerd, met en voor alle mannen uit de regio Hillegom. Samen- leren- doen staat centraal in Plein28 en daar sluit het programma goed bij aan. Zo wordt er eens per maand samen gekookt en gegeten (let op: van 16.00-18.00 uur). Eens per maand is er een spelletjesmiddag (zoals biljarten, schaken of sjoelen) en wordt er een actieve middag georganiseerd met af en toe een uitstapje. Bijvoorbeeld op pad om de regio beter te leren kennen.

Dit idee is ontstaan vanuit de behoefte en het initiatief van Walter Voerman; inwoner uit Hillegom die graag anderen ontmoet en samen “leuke” dingen doet.

Walter: ”Mannen zoals ik, dat zijn mannen tussen de veertig en tachtig jaar die nog redelijk gezond zijn, maar om wat voor reden dan ook hun sociale netwerk geheel of gedeeltelijk zijn kwijtgeraakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verlies van werk door gezondheidsproblemen of boventalligheid, verlies van je partner door echtscheiding of onverhoopt overlijden. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe snel je in een situatie van ongewenste eenzaamheid terecht kunt komen. Een hartkwaal zorgde er bij mij voor dat ik mijn werk als taxichauffeur niet langer mocht doen. En daardoor raakte ik veel contacten met collega’s en cliënten kwijt. Op den duur raak je geïsoleerd en – in mijn geval – word je wat angstig om nieuwe contacten te leggen, zeker indien je ook financieel het nodige hebt moeten inleveren. Overigens, als je niet alleenstaand of niet eenzaam bent, maar gewoon vrije tijd over hebt voor leuke activiteiten, dan ben je even goed welkom bij de mannengroep. Dit geldt zeker ook voor statushouders, als extra ondersteuning bij hun taalontwikkeling. Het programma staat in grote lijnen vast, maar er is zeker ook ruimte voor inbreng en ideeën vanuit de groep”.

Programma
vrijdag 25 januari koken & eten samen (van 16.00 uur tot 18.00 uur)
vrijdag 1 februari maken samen een actieve wandeling door Hillegom
vrijdag 8 februari spelen samen een pubquiz
vrijdag 15 februari koken & eten samen (van 16.00 tot 18.00 uur)
vrijdag 22 februari Film kijken
vrijdag 1 maart bezoeken samen brouwerij Klein Duimpje

Kosten: €1,- per keer. €3,- voor het koken en de maaltijd.
Waar: Plein28, Henri Dunantplein 28, Hillegom.

Contact
Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nl of 06-453 415 69 of raadpleeg de website van Plein28, www.plein28.nl. Of neem contact op met WelzijnsKompas op werkdagen tussen 09.00 – 12.30 uur, (0252) 75 71 00.

Aankomende evenementen

Lees ook: