Hillegom Online bestaat 9 jaar

1 min leestijd

Hillegom – Op 1 februari viert Hillegom Online haar negende verjaardag. In februari 2010 kwam de website in de lucht. Inmiddels is Hillegom Online niet meer weg te denken. Bij de meeste openbare activiteiten in Hillegom zijn de fotografen in het groen te vinden.

Ontstaan
Hillegom Online is ontstaan na het wegvallen van HillegomNu. Christiaan van Amerongen en Barry Out hadden de stoute schoenen aangetrokken en hebben de nieuwssite opgezet. In het eerste jaar kregen zij al snel bijval van de Kanjer van het Jaar 2018: Remco Out. In de jaren daarna is Hillegom Online flink gegroeid. Van het alles afrennen met z’n twee, naar een organisatie met negen vrijwilligers.

Vrijwilligers
Hillegom Online draait volledig op vrijwilligers. Alle fotografen, schrijvers en de redactieleden doen dit allemaal naast hun werk of studie. Ondanks dat, houden zij de site up-to-date. Het streven is om alle fotoreportages binnen 48 uur online te hebben. In veel gevallen lukt dit zelfs al dezelfde dag.

Voortbestaan
Het platform van Hillegom Online wordt steeds groter. In het eerste jaar waren er gemiddeld 1000 unieke bezoekers per maand. In 2018 waren er 4700 unieke bezoekers per maand met uitschieters van bijna 9000.

Dit heeft als consequentie dat er steeds meer eisen worden gesteld aan de kwaliteit van de website, de foto’s en de nieuwswaarde van de berichten. Daarom is de stichting altijd op zoek naar enthousiaste fotografen, cameramensen of redacteuren.

Financiën
Hillegom Online krijgt geen subsidies en draait volledig op donaties van eigen vrijwilligers en enkele bedrijven. Er wordt nu gezocht naar nieuwe inkomsten zoals advertenties. Voor een klein bedrag kunnen bedrijven Hillegom Online ondersteunen en rekenen op een groot bereik van de advertentie.

Kijk voor meer informatie op www.hillegomonline.nl.