Erepenning voor HHK

1 min leestijd

Hillegom – Zondag 6 januari hield de Hillegomse Harmonie Kapel haar nieuwjaarsreceptie. De verrassing bleek groot toen burgemeester Arie van Erk onaangekondigd deze receptie bezocht en daarna ook nog het podium betrad met wel een hele bijzondere mededeling. Dit jaar bestaat de Hillegomse Harmonie Kapel 125 jaar. Genoeg reden voor de gemeenteraad om de jubilerende muziekvereniging de Gemeentelijke erepenning toe te kennen.

De Hillegomse Harmonie Kapel werd 1 november 1894 opgericht. Hiermee is de HHK dan ook de oudste vereniging van Hillegom. In de kapel spelen zo’n 57 muzikanten, in het opleidingsorkest (HHooK) 35. Deze nieuwjaarsreceptie is de eerste van vele activiteiten om het 125-jarig bestaan te vieren. Een jaar vol bijzondere gebeurtenissen, die een mooie toevoeging zijn aan het toch al zo indrukwekkende geschiedenisboekje van de Hillegomse Harmonie Kapel.

Foto’s: Irma Koch

De Gemeentelijke erepenning
Door het uitreiken van de Gemeentelijke erepenning kan het gemeentebestuur haar waardering uitspreken naar personen of verenigingen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maken voor de samenleving in Hillegom. De Hillegomse Harmonie Kapel ontvangt de erepenning vanwege het feit dat deze levendige vereniging zich al 125 jaar in stand weet te houden, een unieke en geweldige prestatie van formaat volgens de gemeenteraad.

De gemeentelijke erepenning is een in zilver geslagen penning met aan de voorzijde het wapen van de gemeente Hillegom. Met de Erepenning krijgt de vereniging een oorkonde waarop vermeld staat aan wie de penning is toegekend, de datum van de toekenning en de bijzonderheden die tot de toekenning hebben geleid. De Erepenning werd voor het laatst in 2005 uitgereikt.