Nieuwjaarsreceptie Gemeente 2019

2 min leestijd

Hillegom – Op 2 januari reikte burgemeester Arie van Erk tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Hillegomse Hangkous uit aan de heer Maas, mevrouw Van den Akker – Schoonderbeek en Remco Out. Zij zijn respectievelijk vrijwilliger, mantelzorger en kanjer van het jaar 2018.

De jury heeft uit alle inzendingen drie vrijwilligers en drie mantelzorgers genomineerd en uiteindelijk uit beide categorieën een winnaar gekozen. Voor Kanjer van het jaar, de prijs voor een mantelzorger of vrijwilliger tot 25 jaar, was dit keer maar één inzending.

Door jaarlijks de Hangkous uit te reiken, spreekt de gemeente haar waardering uit voor het vele vrijwilligerswerk en mantelzorgwerk dat wordt gedaan. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn de steunpilaren van onze samenleving.

Onder de reportage vindt u de informatie over de winnaars.

Foto’s: Barry Out en Owen Oneill

Vrijwilliger de heer Maas
De heer Maas is vrijwilliger bij de Stichting Vrienden van Oud Hillegom. De geschiedenis van Hillegom is zijn passie. Hij heeft enorm veel dossierkennis, is behulpzaam, vriendelijk en betrokken. Daarnaast wordt hij geprezen om zijn organisatorische kwaliteiten, die hij jarenlang heeft ingezet voor de fiets- en wandeltochten van de stichting. De heer Maas wordt omschreven als iemand waarop altijd een beroep kan worden gedaan.

Mevrouw Van den Akker – Schoonderbeek
Het leven van mevrouw Van den Akker – Schoonderbeek draait voor een heel groot deel om het zorgen voor anderen. Zo zorgt zij al 54 jaar voor haar verstandelijk beperkte dochter. Haar echtgenoot heeft bovendien veel begeleiding nodig vanwege zijn zeer beperkte gezichtsvermogen. Daarnaast bezoekt zij zieke en eenzame mensen, zet zij zich in voor de PKN-gemeente en is ze actief voor Alzheimer Café Hillegom. Dit alles doet zij voor de volle 100%.

Remco Out
In de categorie tot 25 jaar is dit jaar alleen Remco Out genomineerd. Een heel terechte nominatie, want deze jongeman doet veel voor Hillegom Online, de sinterklaasintocht, Hill-Billies, Stichting Vakantiewerk en het Avondvierdaagse-journaal. Hij maakt creatieve filmpjes, websites, PR-campagnes en leuke interviews. Tot slot organiseerde hij afgelopen jaar het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen, zodat dit kon doorgaan. Een heel betrokken Hillegommer dus, deze Remco.