Herdertjestocht een groot succes met ruim duizend bezoekers

Hillegom – De herdertjestocht was ook dit jaar weer een groot succes met ruim duizend deelnemers. In een driekwartier durende tocht kwamen ze langs allerlei taferelen die het kerstverhaal vertelde.

De route was goed te volgen door de vele lichtjes die langs de route stonden afgelopen zaterdag. De route begon op het Henri Dunantplein waar al snel een lange rij stond, want er mochten steeds maar kleine groepjes door om opstoppingen te voorkomen. Als eerste kwamen de groepjes langs de engel die aan Maria vertelde dat ze een kindje zou krijgen. Later werden kinderen en ouders opgeroepen om naar hun geboorteplaats te gaan om zich te laten registeren. Gelukkig hoefde niet iedereen terug, maar kon je in de Hoftuin ook je naam opschrijven. Een stuk verder hoopte iedereen zich te kunnen opwarmen, want het was echt typisch kerstweer. Helaas was de herberg in het Open Hof al helemaal vol en moest iedereen opzoek naar een andere slaapplaats.

Foto’s: Remco Out