°C
vrijdag 25 oktober 2024

Nacht van het licht

Hillegom – De nacht van 21 op 22 december is de langste nacht van het jaar. Na 21 december worden de dagen weer langer en zal er weer meer licht zijn. Op deze bijzondere avond komen wij in Plein28 bij elkaar om de overwinning van het licht over het donker te vieren. Deze viering, Yalda (geboorte), stamt uit de tijd van het Perzische rijk en vindt al eeuwenlang plaats. 

Niet alleen in de Oosterse wereld vindt er een viering van het licht plaats. In de Scandinavische landen wordt op 13 december het Luciafeest gevierd en in oktober vieren de Hindoes Divali, het feest van de duizend lichtjes.

In Hillegom vieren wij op 21 december, van 19.00 – 21.00 uur, de overwinning van het licht over het donker. Het belooft een sprookjesachtige avond vol verhalen, poëzie, lekkernijen en warme ontmoetingen te worden. Een vrolijk, warm, licht samenzijn in de donkere en soms moeilijke decembermaand. Iedereen, zowel jong als oud, is van harte uitgenodigd om te genieten van al het moois tijdens de Nacht van het Licht.

Iedereen die bij deze bijzondere viering in Plein28 aanwezig wilt zijn kan zich aanmelden. Aanmelden kan tot 15 december via e-mail info@plein28.nlo.v.v. Nacht van het Licht. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement, dus wees er snel bij!

WelzijnsKompas is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 12.30 uur, (0252) 75 71 00. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nlof  06-453 415 69 of  raadpleeg de website www.plein28.nl. Hier is het programma te vinden en meer achtergrondinformatie.

Aankomende evenementen

Lees ook: