Sinterklaas-nieuws 2018

3 min leestijd

Intocht Sinterklaas


Foto’s intocht Sinterklaas

Sinterklaasintocht 2018


Aflevering 3


Aflevering 2


Aflevering 1


Pietenselfie-actie

Pietenselfie-actie
Ook dit jaar kan je tijdens de intocht weer met een piet op de foto! Als je deze foto opstuurt naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl maak je gelijk kans op lekkere prijzen.

Sinterklaas gaat samen met de vrijwilligers van Hillegom Online en de medewerkers van Bakker van Maanen naar alle foto’s kijken. Zij bepalen dan de 1e, 2e en 3e prijs.

Publieksprijs
Je kan er zelf voorzorgen dat je de publieksprijs wint. Alle foto’s komen op 25 november om 12.00 uur op de Facebookpagina van Hillegom Online te staan. De foto die de meeste likes weet op te halen, wint de taart met eigen foto erop! Tot 29 november 00.00 uur kan je likes verzamelen. 

Inzenden
Tot 25 november 10.00 uur is het mogelijk om de Pietenselfies op te sturen naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Zet in het mailtje: naam kind, leeftijd, telefoon en email.

Uitreiking
Zaterdag 2 december is om 15.00 uur de uitreiking in de winkel van Bakker van Maanen aan de Hoofdstraat. De kanshebbers op een prijs krijgen ieder geval een mail. 


Intocht Hillegom

Hillegom – Spanning rondom de intocht van Sinterklaas in Hillegom. De sleutel voor de woningen zonder schoorsteen in Hillegom en het Sinterklaashuis is verdwenen uit de kamer van de burgemeester. De grote vraag is nu: Word de sleutel wel op tijd voor de intocht op 17 november gevonden?

 De Hillegomse politieagenten hebben overal al gezocht, maar nog nergens de sleutel gevonden. Nu is Recherchepiet door Sinterklaas al vooruit gestuurd en is nu aan het zoeken naar de grote sleutel. De piet is de afgelopen dagen al op veel plekken in Hillegom geweest. Zo is hij op de basisscholen, gemeentehuis en bij de Plus geweest.

Hij zal ook bij de intocht op 17 november samen met de kinderen op Sinterklaas wachten die om 10.30 uur moet aankomen in de Haven. Hopelijk vindt hij de sleutel op tijd.

Intocht
Als de boot om 10.30 is aangekomen in de Haven mag de Sint met een mooie auto naar het gemeentehuis. Eerst maakt hij nog een klein rondje door centrum Zuid, daarna zal hij bij de burgemeester op het bordes verschijnen. Na het welkom zullen de Sint en pieten ook een rondje door het rest van het dorp maken. Uiteindelijk komen ze aan het op het Henri Dunantplein waar iedereen bij pietendisco los kan gaan.

Pietenselfie-actie
Tijdens de intocht is ook dit jaar weer de pietenselfie-actie. Maak zo’n leuk mogelijke foto met een piet en stuur deze naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Zet hierbij wel je contactgegevens. De pieten zullen hun haar weer extra goed doen, dus het is zeker de moeite waard.

Kleurwedstrijd en Flora
Later in de middag zal de Sint in Villa Flora zijn. Van 13.30 tot 15.30 uur kunnen de kinderen hier hun kleurplaat voor de kleurwedstrijd inleveren. Ook kunnen we ze met Sinterklaas op de foto en allerlei pietenspellen spelen. De kleurplaten zijn nu al op te halen bij Bakker van Maanen, Readshop, Intertoys, Plus en Jumbo.

Dit jaar loopt er tijdens de intocht een glutenvrijpiet rond. Kinderen die geen gluten mogen eten, kunnen bij deze piet terecht. Via de Facebookpagina van Hillegom Online en de intocht wordt bekend gemaakt hoe deze piet er precies uit ziet. Ook is hier meer informatie over het Sinterklaashuis te vinden.