Hillegommers in ‘t herfstzonnetje

2 min leestijd

Door onze vrijwilliger: Petra Westra

‘Jong stel van in de dertig’

Lekker een dagje uit naar Hillegom. Het stel woont in Haarlem maar kent Hillegom goed. Ze vonden het jammer dat er zoveel leegstand was, maar het plein met pomp was nog steeds gezellig.
Waarom het ronde bankje waarop ze zaten alleen niet helemaal rond waren wisten ze ook niet. We hebben gespeculeerd over een aantal mogelijkheden (zoals eronder en erachter beter schoon te houden etc..), maar ver kwamen we niet.
Na hard gewerkt te hebben (mevrouw vond het gezonder voor meneer als hij wat eerder zou stoppen) genoten en genieten ze van reizen met hun caravan en hebben al veel gezien. Vooral de rust en natuur in Scandinavie is ze bijgebleven.
Toen ik vroeg welke namen ik bij de foto moest zetten, zei meneer: ‘Zet er maar bij: ‘Jong stel van in de dertig’.
Bij deze dus.
 
‘Te laat’
Te laat voor de bruiloft

Op een ander bankje, in het park bij het gemeentehuis, trof ik Jolanda. In mooie kleding gestoken zat ze op haar telefoon. Omdat ik net ervoor een bruiloftsstoet het stadhuis binnen had zien gaan, vermoedde ik dat ze er iets mee te maken moest hebben.

Ik ging naar haar toe en vroeg of ik haar op de foto mocht zetten voor Hillegom Online voor een mini reportage over in het herfstzonnetje zitten in Hillegom. Dat was prima, maar, zo zei ze, ze kwam niet uit Hillegom, maar uit Roelofarendsveen.
Maar ach, dat zie je toch niet op de foto. Ze had op tijd voor (het begin van) de bruiloft willen zijn, maar haar navigatie stuurde haar de verkeerde kant op. Nu wilde ze de ceremonie niet verstoren en ging maar even in het zonnetje zitten.
Mooi moment voor een fotootje dus! Op mijn vraag wat ze van de locatie vond, was haar antwoord dat ze die erg mooi vond.
 
Drie vriendinnen

3 Vriendinnen

De drie vrouwen die vol overgave zich in de herfstzon genesteld hadden, waren de vriendinnen (van links naar rechts): DesirĂ©e, Marije en Saskia. Een keer per week waren ze op dat plekje te vinden.
Na wat grappen, grollen en het goeddoen van hun haar, mocht ik ze goedlachs als ze waren, op de foto zetten.
 
 
4 gasten aan het lunchen
4 gasten lunchen

Deze 4 jongens zaten gezellig hun lunch, net vergaard bij de plaatselijke super, te verorberen op een bankje. Het zag er leuk uit en ze hadden het gezellig.

Een tikkeltje beschaamd, omdat ik ze stoorde in hun pauze, vroeg ik ze of ik ze mocht fotograferen. Dat mocht.
Ik mocht ook hun namen weten nl: Rutger, Siem, Tijmen (zonder ‘h’) en Gino.
Bedankt mannen.