Hillegom samen voor Eefje

2 min leestijd

HILLEGOM – Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober staat Hillegom in het teken van “Hillegom samen voor Eefje”. Bij Café Murphy’s Law vindt op zaterdag 20 oktober een Benefiet plaats met optredens van zangeres, zangeressen en een viertal bands. Dit Benefiet begint om 14.00 uur.

Bij de start van het benefiet begint bij SportPlaza spinning, onder leiding van Wander schaap. Deze spinning wordt gehouden tot 17.00 uur. Realityster Rolf Tangel heeft toegezegd om samen met zijn maatje Peter Visser het eerste uur om 14.00 uur op de fiets te stappen. Rolf Tangel is niet alleen Realityster, maar is ook bekend van RTL en is de ex van Barbie. In een reactie laat Rolf weten: “Echt respect voor wat jullie doen. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen”. Van 16.00 tot 17.00 uur zal Burgemeester Arie van Erk een uur spinnen voor Eefje.

Tijdens het benefiet zullen er optredens zijn van: Leo Kleijn, Rob van Dam, Traveling Rock & Roll circus, Ukelol (Ukelele groep), The Albert Mooneys, Xcusa, zangeres Bertha, Dave van Schie, Christa Kerdijk, Superfly en dj’s Jeffrey Reeb, DJane Feline en Ramond Tjoelker. Presentator is Michel van Rijswijk. Kosten voor het middagprogramma bedraagt 5 euro en voor het avondprogramma 10 euro.

Zondag 21 oktober is er vanaf 14.00 uur een veiling bij Café Murphy’s Law waar unieke veilingstukken worden geveild. De Veilingmeester is Ad van Lierop. Ook is er een grote loterij. Voor de veiling en de loterij zijn items beschikbaar gesteld door tientallen winkeliers. Inmiddels hangt heel Hillegom vol met posters van deze evenementen.

De 30 jarige Eefje Muller uit Hillegom kreeg ongeveer twee jaar geleden voor het eerst de diagnose baarmoederhalskanker. Ze werd geopereerd en tien maanden na deze operatie blijkt de kanker te zijn uitgezaaid naar het buikvlies. In Januari heeft ze de laatste chemokuur gehad en is uitbehandeld in Nederland. Maar Eefje heeft nog wel een kans: immuuntherapie in de IOZK kliniek in Keulen. Dit kan haar leven redden, maar de zorgverzekering betaalt hier niet aan mee. Eefje heeft veel geld nodig voor behandelingen in Duitsland en onder de noemer: “Hillegom samen voor Eefje” wordt hiervoor geld ingezameld.

De kosten voor spinning bedragen 10 euro per fiets per uur. Er kunnen 30 personen per uur deelnemen. De kosten voor de kaarten voor het benefiet bedragen 5 euro voor het middagprogramma en 10 euro voor het avondprogramma.