°C
donderdag 25 juli 2024

Dagprogramma Senioren

Hillegom – Vanaf juli zijn weer plaatsen beschikbaar bij het Dagprogramma Senioren van WelzijnsKompas in Hillegom. Van het Dagprogramma maken wekelijks zo’n 18 inwoners uit Hillegom gebruik. Veelal zijn dat ouderen die graag andere mensen willen ontmoeten voor een gezellig samenzijn.

Het Dagprogramma vindt plaats op dinsdag en donderdag in het gezellige  ontmoetingscentrum, Plein28. Deelnemers zijn welkom tussen 09.45 en 16.15 uur. Het programma bestaat doorgaans uit een gezamenlijke lunch, bespreking van het nieuws, een spelletje of sportieve activiteit, knutselen, en ook af en toe een uitstapje.Er is geen indicatie nodig en er wordt een kleine bijdrage gevraagd van 4 euro per keer.

Mensen ontmoeten
Voor mantelzorgers betekent het Dagprogramma een wekelijks moment om even op adem te komen. Voor de deelnemers zelf gaat het vooral om de gezelligheid, want de drempel om anderen te ontmoeten is soms hoog. Eenzaamheid is vaak een stil verdriet, mensen lopen er niet mee te koop. Toch kan het iedereen overkomen. Aan de buitenkant is niet zichtbaar hoe iemand zich van binnen voelt. Terwijl men wel graag andere mensen wil ontmoeten en behoefte heeft aan gezelligheid. Het Dagprogramma Senioren kan een mooie opstap zijn naar contact om de eenzaamheid te verminderen.

Contact
Voor meer informatie over het Dagprogramma Senioren kan men contact opnemen met welzijnsadviseur Bertine Krewinkel. WelzijnsKompas is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 12.30 uur, (0252) 75 71 00.

Aankomende evenementen

Lees ook: