°C
dinsdag 23 juli 2024

SV Hillegom speelt waarschijnlijk zondag een finale zonder tegenstander

Hillegom – Blijft SV Hillegom dan toch in de eerste klasse en dat met een finale zonder tegenstander. Als het aan Assendelft ligt, gaat dat wel echt gebeuren komende zondag. De club Assendelft heeft zich vrijdagavond teruggetrokken. 

Wel zal het eerste team van SV Hillegom om 14.00 uur gewoon aantreden. “Wij gaan gewoon het veld op en zullen daar een half uur wachten. Totdat we zeker weten dat we in de eerste klasse blijven”, laat voorzitter Han van den Hof weten. 

In eerste instantie zou de wedstrijd donderdag 28 juni gespeeld worden. De erevoorzitter van Assendelft was overleden en de uitvaart zou de dag na die wedstrijd zijn. “Volgens de reglementen van de KNVB mag de wedstrijd dan worden verzet. Wij als SV hillegom zijn daar heel soepel in geweest, maar wilde wel de eerst volgende wedstrijd mogelijkheid spelen. De KNVB heeft 1 juli ingepland”, vertelt Van den Hof. Assendelft was hier dus niet meer eens, want zij vinden dat ze niet genoeg hebben kunnen trainen voor deze wedstrijd en hebben dus laten weten dat ze niet komen. 

De club hoopt dat iedereen toch komt, zodat er na het half uur toch een groot feest kan komen. 

De achtbaan van SV Hillegom
Er lijkt geen einde te komen aan de Hillegomse rollercoaster. In eerste instantie was SV Hillegom al uit de nacompetitie door te verliezen van HSV. Deze club werd later zwaar bestraft, waardoor Hillegom deze plaats mocht innemen. Afgelopen week had SV Hillegom al twee wedstrijden gewonnen. De derde en tevens de laatste wedstrijd zou in eerste instantie op 28 juni gespeeld worden tegen Assendelft. Deze finale zal dus zonder tegenstander gespeeld worden. 

Aankomende evenementen

Lees ook: