Nieuws

Hillegom opgelucht over voorstel trace Duinpolderweg

Het college van Hillegom is opgelucht, dat Gedeputeerde Staten op 26 juni 2018 aan Provinciale Staten voorstelt om het definitieve tracé Duinpolderweg te verschuiven naar de noordkant van de Oosteindervaart. De gemeenteraad van Hillegom heeft in haar zienswijze dit tracé (middenvariant) bepleit en vindt dit een veel betere keuze voor met name de leefbaarheid in Hillegom.

Wel heeft de aanleg van de Duinpolderweg ook schaduwkanten. De nieuwe weg zal dan ook zo goed mogelijk in het landschap ingepast moeten worden. Hillegom zal bij de provincies benadrukken om de belanghebbenden zoals inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur in een vroeg stadium bij het ontwerpproces en de planvorming te betrekken. De vastgestelde Omgevingsvisie Hillegom 2030 is hiervoor leidend.

Het college is op dit moment geen voorstander van het doortrekken van de Duinpolderweg (N208 naar N206), maar begrijpt het standpunt van Gedeputeerde Staten. De planologische reservering van dit gebied is dan een feit en biedt duidelijkheid voor de bewoners en ondernemers in dit gebied.

Blijf op de hoogte

Elke week het laatste nieuws in jouw mailbox

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Back to top button

Adblocker gevonden

Beste gebruiker, Door het gebruik van een Adblocker kan de site mogelijk minder goed werken. Deactiveer het om van alle functionaliteiten gebruikt te kunnen maken.