°C
maandag 15 juli 2024

Programma 4 & 5 mei

Programma 4 & 5 mei 2018


Foto’s
Alle foto’s van de festiviteiten zullen zo spoedig mogelijk op de website www.hillegomonline.nl te zien zijn. Als u zelf foto’s heeft van een van de activiteiten, dan kunt u die sturen naar: redactie@hillegomonline.nl

* Niets mag worden gekopieerd zonder nadrukkelijke toestemming van Hillegom Online.

4 mei 2018

18.45 u. Herdenkingsbijeenkomst
  Bijeenkomst in de Maartenskerk met muziek van Symphoenix en voordrachten van onder andere leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze bijeenkomst heeft, evenals voorgaande jaren, een breed maatschappelijk gedragen karakter. U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn. Symphoenix zal u vanaf 18.45 uur verwelkomen in de Maartenskerk met verschillende muziekstukken.
Locatie: Maartenskerk
19.25 u. Stille tocht naar het Molenduin
  Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van om oerste trom door de drumband van Muziekvereniging Crescendo, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduin.
19.45 u. Vervolg herdenkingsbijeenkomst
  Herdenkingsbijeenkomst in het Molenduin. Met o.a. een toespraak van burgemeester Arie van Erk. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld.
20.15 u. Defilé met krans- en bloemlegging
  Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, de Hillegomse basisscholen, Raad van Kerken, politieke partijen en verschillende maatschappelijke organisaties. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. De Hillegomse Harmonie Kapel verzorgt de muzikale omlijsting van deze herdenking. Net als voorgaande jaren zal Scoutinggroep Tjarda
haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei.
21.00 u. Herdenken na het Moleduin
  Een prachtig cultureel programma met gedichten, muziek en dans rondom de thema’s herdenken en vrijheid. Voor het gehele programma kunt u een kijkje nemen op onze website. (www.oranjecomitehillegom.nl) Vanaf 20.30 uur is er inloop en ontvangst met kof e/thee.
Locatie: Fioretti College Hillegom

5 mei 2018

14.00 u.

16.00 u.

Historische ’40-’45 wandeling
  In samenwerking met de Vrienden van Oud Hillegom organiseren wij een historische ’40-’45 wandeling van ongeveer 60 minuten. Tijdens deze wandeling door het centrum van Hillegom komt u langs plekken die aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerd zijn en waar bijzondere verhalen over te vertellen zijn. Er start een wandeling om 14.00 uur en een wandeling om 16.00 uur. Startpunt is bij de Oude Pomp. Deelname is gratis.
20.00 u. Ik hou van Hillegom Quiz in Zomerzorg    @Inschrijven
  Nieuw dit jaar is de “Ik hou van Hillegom” quiz. Een quiz met daarin, zoals de naam al doet vermoeden, allerlei vragen over Hillegom. Durf je de strijd aan te gaan met de andere Hillegommers? Schrijf je dan vooraf in via de site van het Oranjecomité. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 14 april t/m maandag 23 april. Er is ruimte voor 20 teams van maximaal 4 personen. Deelname is gratis. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Eetcafé Zomerzorg. Quizmaster van de avond is Tim van Lierop.
* Niets mag worden gekopieerd zonder nadrukkelijke toestemming van Hillegom Online.

Aankomende evenementen

Lees ook: