Programma Koningsdag 2018

16 min leestijd

Programma Oranjecomité Hillegom 2018

@INSCHRIJVEN
Ziet u @INSCHRIJVEN bij een onderdeel staan. Als u erop klinkt komt u bij de inschrijvingen terecht. Dit kan vanaf 14 april 2018 om 8.30 uur.

#KAARTEN
Ziet u #KAARTEN bij een onderdeel staan, dan heeft u een kaart nodig voor de betreffende activiteit. Hiervoor kunt u terecht bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2).

Foto’s
Alle foto’s van de festiviteiten zullen zo spoedig mogelijk op de website www.hillegomonline.nl te zien zijn. Als u zelf foto’s heeft van een van de activiteiten, dan kunt u die sturen naar: redactie@hillegomonline.nl.

Programma Oranjecomité Hillegom 2018

* Niets mag worden gekopieerd zonder nadrukkelijke toestemming van Hillegom Online.

Koningsavond 2018

18.00 u. Happen & Stappen        #Kaarten
  Hillegom maakt zich dit jaar op voor een vierde editie van Happen & Stappen! Dit succesvolle onderdeel in het programma van het Oranjecomité zal wederom garant staan voor een gezellige en gevarieerde smaaktoer. Opnieuw zullen vertrouwde Hillegomse eetgelegenheden hun deuren voor hun gasten openen en hen met enthousiasme trakteren op een jn gerecht met een bijpassend drankje. De volgende culinaire bestemmingen maken onderdeel uit van het programma: Het Alternatief, Bij Deborah, Wines and Bites (B.K.O.), De Soete Suikerbol, Villa Flora, You Hachi en Eetcafé Zomerzorg. Gedurende de avond bezoekt u vijf verschillende eetgelegenheden aan de hand van een vaste wandelroute. De kosten van deelname bedragen E 35,- p.p. U kunt rekenen opeen compleet verzorgde avond. Kaarten voor deze activiteit zijn op zaterdag 14 april v.a. 8.30 uur te koop bij Vivant Frank Evers. Eventuele dieetwensen kunt u tijdens de aankoop van de kaarten kenbaar maken. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus zorg ook dit jaar dat u er op tijd bij bent!
19.00 u. Kroontjestocht
  Dit jaar is er wederom een kroontjestocht op de avond voor Koningsdag. Een Koninklijke speurtocht voor het hele gezin. Na aanmelding bij het startpunt in de Hoftuin ga je op pad. De kronen wijzen de weg.De kroontjestocht staat dit jaar in het teken van de lakeien van de Koning en Koningin. Onderweg verzamel je de stempels in je rapport, mits je de opdrachten goed uitvoert… Dus let goed op onderweg en

doe je best! Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Heb je aan het einde van de tocht alle stempels verzameld én kun je laten zien dat je weet wat een lakei allemaal doet, dan wacht er een leuk aandenken voor je.

De tocht eindigt ook in de Hoftuin. Kinderen mogen de tocht alleen lopen onder begeleiding van een volwassene. Deelname is gratis.

Starten tussen 19.00 – 19.30 uur. Dit onderdeel wordt mogelijk gemaakt door Bloembinderij van der Post.

21.00 u. Koningsnacht in verschillende kroegen
  21.00 uur Feestband KLAAR! In VILLA FLORA
21.00 uur Feest in PUNTJE PUNTJE met DJ Tulipano
21.30 uur Rockdinosaurussen in MURPHY’S LAW
22.00 uur Roy van Hemert in GEWOON GEZELLIG
22.00 uur Mo’s Music Factory in de Kleine Beurs
22.00 uur Travelling Rock-‘n-Roll Circus in café Thuys
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Koningsdag 2018

07. 30 u. Hof tot Hofloop (wandeltocht)
  Begin Koningsdag op een tte manier en wandel lekker mee met de Hof tot Ho oop! Het SIB-loopcollectief heeft twee leuke routes uitgezet: één van 5 km en één van 10 km. U start en eindigt in de Hoftuin. Bij terugkomst in de Hoftuin staat er kof e met een krentenbol voor u klaar en ontvangt u een herinnering aan de wandeltocht. Ook kunt u, indien gewenst, gelijk aanschuiven bij de aubade. Om deze reden is het gewenst dat u uiterlijk09.55 uur weer terug bent in de Hoftuin. Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels. Deelname is gratis, inschrijven bij de start.

Start 10 km: tussen 7.30 en 7.45 uur Start 5 km: tussen 8.15 en 8.30 uur

08. 30 u. Vlaggentaartactie – Vlaggen met Oranjewimpel meer kans!!
  Heeft u zin in wat lekkers bij de koffie? Zorg er dan voor dat om 08.30 uur de vlag bij u thuis wappert. U maakt dan kans op één van de twintig overheerlijke oranje slagroomtaarten. En ja, we delen ze écht elk jaar uit! Hangt u ook uw oranjewimpel erbij dan heeft u een streepje voor! Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Bakker van Maanen.
09.00 u. Oranje Bootcamp in de Hoftuin
  Wil jij Koningsdag fris en t beginnen? Ga de uitdaging aan en doe mee aan de Bootcamp voor koningen en koninginnen! Samen leggen we een parcours af met obstakels van kracht-, conditie- en coördinatieoefeningen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. De bootcamp is voor alle leeftijden en duurt 45 minuten. Aanmelden kan ter plaatse en de deelname is gratis. De
bootcamp wordt gegeven door Health Challenge.
09.15 u. Ontvangst met koffie en thee / optreden HHK
  In 2018 zetten wij graag de traditie voort om alle Hillegommers te verwelkomen in de prachtige Hoftuin om met elkaar Koningsdag feestelijk te openen. U wordt getrakteerd op een kopje kof e of thee en voor de kinderen een pakje fris. Bakker van Maanen trakteert iedereen daarbij op een overheerlijke krentenbol. De Hillegomse Harmonie Kapel zorgt voor een gezellige muzikale start van Koningsdag.
10.00 u. Aubade
  De Hillegomse Harmonie Kapel speelt het Wilhelmus. Tijdens het Wilhelmus wordt de nationale vlag gehesen door onze burgemeester Arie van Erk. Hij wordt hierbij geassisteerd door enkele kinderen. De aubade heeft een extra feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van onze “geridderde” inwoners.
10.05 u. Toespraak burgemeester
  Locatie: Hoftuin
10.10 u. Optreden TotalMove
  Dit jaar verzorgen de dansers van Total Move een spetterend dansoptreden. Deze dans-, sport- en yogastudio is nieuw in ons dorp op het Henri Dunantplein 20. De dansers staan te popelen om te laten zien wat zij in huis hebben. Benieuwd? Zorg dan dat jij hier bij bent.Locatie: Hoftuin
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
09.00-
13.00 u.
Vrijmarkt             @Inschrijven
  Wat is Koningsdag zonder een vrijmarkt? Ook dit jaar kunnen kinderen t/m 15 jaar hun tweedehands of zelfgemaakte spulletjes op deze markt verkopen. Aanmelden gaat via de website van het Oranjecomité en kan vanaf zaterdag 14 april t/m maandag 23 april. Na inschrijving ontvangt u per e-mail uw plaatsbewijs. Er kan enige dagen tussen uw inschrijving en het ontvangen van deze e-mail zitten. Neem uw plaatsbewijs mee naar de vrijmarkt. Handelaren worden niet toegelaten. Ook de verkoop van etenswaren, het geld inzamelen voor goede doeleinden/verenigingen en beweging/ prestatiespellen worden niet toegestaan. De vrijmarkt wordt gehouden in de Hoofdstraat vanaf Café de Kleine Beurs tot aan Café Murphy’s Law. Tegen het einde van de vrijmarkt zal er een vuilniswagen door de Hoofdstraat rijden, waarin u de spullen kunt gooien die weg mogen. Wilt u de overige spullen mee naar huis nemen, zodat we alles weer netjes achterlaten?
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
   

Activiteiten in de Hoftuin van 10.15 tot 17.00 uur,

  Bij de verschillende onderdelen staan vrijwilligers om de activiteiten in goede banen te leiden. Een verzoek om zelf uw kinderen in de gaten te houden. Helaas merken wij dat dit nog wel eens misgaat. Dit is niet alleen vervelend voor de vrijwilligers, maar ook voor de andere kinderen die deelnemen aan de activiteiten. Wij hopen op uw medewerking en begrip.
10.15-17.00 u. Photobox.
  Wilt u graag een leuk aandenken aan Koningsdag 2018? Ga dan vooral in de Hoftuin op zoek naar de Photobox! Volledig in stijl van Koningsdag, compleet aangekleed met props en attributen om de foto helemaal af te maken, kunt u samen met vrienden of familie op de foto. Klik! De foto wordt direct afgedrukt om mee naar huis te nemen. Natuurlijk krijgt iedereen die op de foto staat een exemplaar mee voor op de koelkast. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Tromp en Houtzager en
Autobedrijf vd Put.
10.30-12.30 u. DrumTastic in de Hoftuin.
  Terug van weggeweest! Houd je van muziek en een beetje beweging? Dan is DrumTastic echt iets voor jou! DrumTastic is een swingende drum activiteit op grote fitnessballen. Onder leiding van een professional drum je op maat van de muziek verschillende ritmes op de bal. Je hoeft hiervoor geen drum-ervaring te hebben. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar en volwassenen. Per ronde van 10 minuten kunnen ongeveer 20 deelnemers tegelijk meedoen aan deze activiteit. DrumTastic is niet alleen leuk als deelnemer, maar zéker ook een leuke activiteit om als publiek naar te komen kijken en luisteren! Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Heemborgh Makelaars.
10.15-17.00 u. Aquabubble
  Ren als een hamster in een bol over het water. Lukt het jou om te blijven staan? Dit lijkt makkelijker dan het is, kom het zelf maar eens proberen!
10.15-17.00 u. Zweefmolen
  Zwieren en zwaaien, laat je lekker rond draaien in een nostalgische zweefmolen. Deze activiteit is voor de aller- kleinsten. Er zijn 6 zitplaatsen in de molen.
10.15-17.00 u. Springkussens
  Twee springkussens in de Hoftuin zorgen voor veel springplezier. Een vrolijk springkussen waarbij je verwelkomd wordt door een super grote koe boven op het dak en een springkussen voor de kleinere kinderen met een tijger. Je hoeft niet bang te zijn voor deze tijger. Hij vindt het leuk als je hem komt bezoeken. Deze vrolijke attractie is geadopteerd door Kinderopvang Wonderland.
10.15-17.00 u. Rodeostier
  De rodeostier is een leuk schouwspel voor het publiek en een spannende activiteit voor de deelnemers. Blijf jij zitten of weet de rodeostier je uit balans te brengen? Als je dan toch valt, kom je zacht op het luchtkussen terecht. Wie kan het beste zijn of haar balans bewaren en wordt de super rodeo rijder?
10.15-17.00 u. Stormbaan
  Terug van weggeweest! De hindernisbaan bestaat uit afwisselende onderdelen waaronder een kruiptunnel, klimwand, glijbaan en nog meer! De baan is 17,5 meter lang dus leef je uit!
10.15-17.00 u. Klimbaan
  De extra hoge klimwand van 13 meter komt weer in de Hoftuin. Alleen voor echte waaghalzen! Geniet van het uitzicht als je boven bent. Je wordt gezekerd en begeleid door erkende instructeurs.
11.00-12.30 u. Ritjes te paard
  Onder begeleiding van Manege Hillegom kunnen kinderen gratis een ritje te paard maken. De paarden zullen dit jaar klaar staan in de van Meerbeekstraat voor de Aldi. Aanmelding ter plaatse. Misschien moet je even wachten, maar iedereen komt aan de beurt.
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
   
11.00 u. Koffieconcert
  U bent wederom van harte welkom in het Forumtheater van het Fioretti college om te genieten van een prachtig intiem concert. Dit jaar zal Jason Staal het podium betreden. Jason was jaren actief als liedjesschrijver van de Nederpopband Asman. Na 15 jaar is de band gestopt en Jason Staal gestart. Alleen schrijven, alleen spelen en alleen aan het roer. En dat allemaal samen met muzikale
vrienden, die maar één ding wilden: een mooi album maken. Zijn muziek wordt omschreven als: “Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor The Beatles, Acda en de Munnik en The Beach Boys.” De zaal gaat om 10.45 uur open. Van tevoren is er de mogelijkheid om een lekker kopje kof e of thee te nemen. De toegang is vrij. Dit evenement is geadopteerd door de Delta Apotheek.Locatie: Forum van het Fioretti College HillegomWij adviseren u de ingang aan de achterkant te gebruiken in verband met de toegankelijkheid voor iedereen. Hier is ook voldoende parkeergelegenheid.
11.30– 12.30 u. Concert koor Eigenwijs
  Onder de inspirerende begeleiding van Ied van Lierop zal zangkoor Eigenwijs op geheel ‘eigen wijze’ de Maartenskerk doen swingen. Het koor zal meezingers, ballades en Oud- hollandse liedjes ten gehore brengen. Een gezellig concert dat zeker de moeite waard is!
Locatie: Maartenskerk
12.30-18.30 u. Ruigrok’s Music Event
  Dit jaar kunt u weer een spetterend en gevarieerd muziekprogramma verwachten bij Ruigrok’s Music Event! Feest DJ Dennis is de allround DJ die ieder feest naar ongekende hoogtes brengt! Op koningsdag zal hij zorgen voor de gezellige deuntjes tussen de bands door. Strak gemixt, veelzijdig en 100% feest! De band New Ambition zal dit jaar aftrappen in de Hoftuin. Deze rockers staan garant voor geweldige covers en ‘gouwe ouwe’. Met hun complete band zullen ze er weer een feest van gaan maken! Daarnaast zal ook de band Run4Cover het podium betreden. Onlangs heeft deze band de Love Award 2018 gewonnen in de categorie ‘Live Music’. Met een gevarieerd repertoire van rock ‘roll, disco, ‘80’s, Nederlandstalig en het beste van nu is er genoeg reden om te komen swingen in de Hoftuin. Deze activiteit is geadopteerd door
Ruigrok Productie b.v. De optredens worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door Bar Puntje Puntje.
Locatie: Hoftuin
13.00 u. Oranje Toertocht
  Ook dit jaar organiseert Ren- en Toervereniging de Bollenstreek weer een prachtige fietstocht door onze streek. De route is ongeveer 30 km lang en onderweg staat er een verfrissend drankje voor u klaar. Vertrek en aankomst zijn bij Smultaria ’t Pleintje (Henri Dunantplein 17). Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt €1. Voor kinderen t/m 12 jaar is de deelname gratis. Inschrijven bij de startplaats. Aankomst tot uiterlijk 17.30 uur. Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels.
Locatie: Smultaria ‘t Pleintje
13.30 Heel Hillegom Bakt… Appeltaart!            @Inschrijven
  Dit jaar geven we een vernieuwende twist aan Heel Hillegom Bakt. We bakken namelijk allemaal appeltaart. Gaat u voor grootmoeders recept of bedenkt u een nieuwe variant op de appeltaart? Dit jaar is er wederom een categorie voor kinderen t/m 14 jaar en een categorie voor volwassenen (15+). Uit beide categorieën zal een winnaar worden gekozen. U kunt uw baksel tussen 13.30 en 13.50 uur inleveren bij de kraam in de Hoftuin. Na afloop van het kindercorso zal de jurering plaats vinden. Samen met Banketbakkerij van Dam worden de baksels onder de loep genomen, waarbij smaak, presentatie en creativiteit uiteraard kritisch worden beoordeeld. Het is de moeite waard om uw best te doen, want de makers van de twee winnende creaties mogen een workshop volgen bij Banketbakkerij van Dam. Schrijf u vooraf in via de site van het Oranjecomité. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 14 april t/m maandag 23 april.
14.00 u. Kinderbloemencorso                 @Inschrijven
  Een altijd vrolijk en kleurrijk onderdeel van Koningsdag is het kinderbloemencorso. Ook dit jaar zijn kinderen t/m 10 jaar weer van harte welkom om hieraan deel te nemen. Blaaskapel de Hillegomse HangKousen zal voorop lopen in de stoet en deze muzikaal begeleiden. De route loopt door de Hoofdstraat, waar wij graag zoveel mogelijk mensen verwelkomen om van deze optocht te genieten. Het publiek ontvangt vlaggetjes waarmee de deelnemers toegezwaaid kunnen worden. Na afloop krijgt iedere deelnemer een mooie medaille van de burgemeester. Inschrijven voor het corso kan vanaf zaterdag 14 april t/m maandag 23 april via de website van het Oranjecomité. Per deelnemer kan er maximaal één begeleider meelopen in de stoet. De andere begeleiders kunnen als publiek van het corso genieten. De ingeschreven deelnemers kunnen op woensdag 25 april tussen 15.00 en 16.30 uur gratis bloemen afhalen bij Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal (Weeresteinstraat 160). Alle deelnemers worden op Koningsdag om 13.45 uur in de Hoftuin verwacht. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet door de Hoofdstraat richting de Mariastraat. Daar zullen we keren en door de Hoofdstraat weer teruggaan naar de Hoftuin. Het Kindercorso is geadopteerd door Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal.
14.30 u. Oranjeconcert voor ouderen
  Het Oranjeconcert wordt verzorgd door zangkoor Eigenwijs, onder leiding van Ied van Lierop. In Bloemswaard zullen de vrolijke noten klinken van ballades, Oudhollandse liedjes en meezingers. In tegenstelling tot andere jaren is dit concert uitsluitend toegankelijk voor bewoners van Bloemswaard. Woont u niet in Bloemswaard, maar wilt u wel van Eigenwijs genieten? Kom dan ’s morgens gezellig naar de Maartenskerk.
Locatie: Bloemswaard
15.00 u. Poppentheater
  In het gemeentehuis komt het Aldo poppentheater een vrolijke voorstelling spelen voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Toegang is gratis. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Fris Financieel.
Locatie: gemeentehuis
15.30 u. – 16.30 u. Dorpsgolf
  Een activiteit geschikt voor jong en oud! Leuk om te doen met het gezin, de familie of een groep vrienden. Een soort midgetgolf, maar dan door het dorp. De hindernissen worden gevormd door alles wat je op je weg tegenkomt. Denk hierbij aan een prullenbak, een put, een bankje of een lantaarnpaal. In de Hoftuin haal je bij de bakfiets voor het Gemeentehuis een golfstick, balletje, routebeschrijving en scoreformulier op. Hierna ga je op pad. Op de routebeschrijving staat elke keer duidelijk beschreven wat het start- en eindpunt van een ‘hole’ is, zodat je het aantal slagen kunt tellen. Wie heeft aan het einde van de rit de minste slagen nodig gehad om de route te lopen? Kinderen mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Starten mogelijk tussen 15.30 uur en 16.30 uur.
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

4 mei 2018

19.00 u. Herdenkingsbijeenkomst
  Bijeenkomst in de Maartenskerk met muziek van Symphoenix en voordrachten van onder andere leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze bijeenkomst heeft, evenals voorgaande jaren, een breed maatschappelijk gedragen karakter. U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn. Symphoenix zal u vanaf 18.45 uur verwelkomen in de Maartenskerk met verschillende muziekstukken.
Locatie: Maartenskerk
19.25 u. Stille tocht naar het Molenduin
  Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van om oerste trom door de drumband van Muziekvereniging Crescendo, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduin.
19.45 u. Vervolg herdenkingsbijeenkomst
  Herdenkingsbijeenkomst in het Molenduin. Met o.a. een toespraak van burgemeester Arie van Erk. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld.
20.15 u. Defilé met krans- en bloemlegging
  Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, de Hillegomse basisscholen, Raad van Kerken, politieke partijen en verschillende maatschappelijke organisaties. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. De Hillegomse Harmonie Kapel verzorgt de muzikale omlijsting van deze herdenking. Net als voorgaande jaren zal Scoutinggroep Tjarda
haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei.
21.00 u. Herdenken na het Moleduin
  Een prachtig cultureel programma met gedichten, muziek en dans rondom de thema’s herdenken en vrijheid. Voor het gehele programma kunt u een kijkje nemen op onze website. (www.oranjecomitehillegom.nl) Vanaf 20.30 uur is er inloop en ontvangst met kof e/thee.
Locatie: Fioretti College Hillegom

5 mei 2018

14.00 u.

16.00 u.

Historische ’40-’45 wandeling
  In samenwerking met de Vrienden van Oud Hillegom organiseren wij een historische ’40-’45 wandeling van ongeveer 60 minuten. Tijdens deze wandeling door het centrum van Hillegom komt u langs plekken die aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerd zijn en waar bijzondere verhalen over te vertellen zijn. Er start een wandeling om 14.00 uur en een wandeling om 16.00 uur. Startpunt is bij de Oude Pomp. Deelname is gratis.
20.00 u. Ik hou van Hillegom Quiz in Zomerzorg    @Inschrijven
  Nieuw dit jaar is de “Ik hou van Hillegom” quiz. Een quiz met daarin, zoals de naam al doet vermoeden, allerlei vragen over Hillegom. Durf je de strijd aan te gaan met de andere Hillegommers? Schrijf je dan vooraf in via de site van het Oranjecomité. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 14 april t/m maandag 23 april. Er is ruimte voor 20 teams van maximaal 4 personen. Deelname is gratis. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Eetcafé Zomerzorg. Quizmaster van de avond is Tim van Lierop.
* Niets mag worden gekopieerd zonder nadrukkelijke toestemming van Hillegom Online.