°C
zondag 14 juli 2024

Koningsdag en Herdenken

Hillegom – De lente is begonnen op 20 maart al lijkt het er buiten nog maar voorzichtig op. Al na de zomer van vorig jaar is het Oranjecomité begonnen met de organisatie van Koningsdag 2018 en het Herdenken op 4 mei 2018.Ze zijn druk bezig om in Hillegom een leuke, actieve en vooral een gezellige Koningsdag te organiseren voor iedereen!

Natuurlijk met een aantal vaste onderdelen zoals Heel Hillegom Bakt, de vrijmarkt, een Kindercorso, Happen en Stappen. Maar ook dit jaar weer nieuwe activiteiten.

Op 4 mei de Herdenkingsbijeenkomst in de Maartenskerk, de Stille tocht naar het Molenduin en het herdenken met het defilé. Vervolgens het Herdenken na het Molenduin bij het Fioretti College met een mooi programma.

Dit jaar zijn er op 5 mei twee activiteiten. Dit kan omdat Bevrijdingsdag op zaterdag valt en veel mensen in de gelegenheid zijn aan deze activiteiten mee te doen. Het betreft een Historische Wandeling in samenwerking met de Vrienden van Oud Hillegom en de “Ik houd van Hillegom Quiz” bij Eetcafé Zomerzorg. We zijn ook gestart met nadenken over Bevrijdingsdag 2020 maar daarover later in de tijd meer!

Eerst is er op dinsdag 3 april om 13.30 uur in het Fioretti College de Adoptieoverdracht van het Herdenkingsmonument.

Op 4 april aanstaande om 11.30 uur overhandigt de heer G. Kleijheeg als voorzitter van het Oranjecomité Hillegom het programmaboekje van Koningsdag en 4/5 mei 2018 aan de burgemeester van Hillegom dhr. Arie van Erk. Waarna de boekjes huis aan huis worden verspreid.

Als u het boekje niet in de bus heeft gehad omdat u een Nee-Nee sticker op uw brievenbus heeft kunt u het ophalen bij het Gemeentehuis, Parkwijk en Bloembinderij van der Post.

De inschrijving van alle activiteiten start 14 april 2018. Noteer die datum al vast in uw agenda.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: