°C
dinsdag 23 juli 2024

Korenfestival “Hillegom Canto”

Hillegom – De Stichting CultuurBeleving presenteert op 15 april de allereerste uitvoering van een korenfestival onder de titel ‘Hillegom Canto’. Tijdens dit festival treden een vijftal koren uit de Bollenstreek op met een gevarieerd zangprogramma. De Stichting is voornemens om dit evenement ieder jaar te herhalen.

Natuurlijk mag een Hillegoms koor hierbij niet ontbreken. Vandaar dat Popkoor Hillegom van de partij is. Zij zingen niet alleen, maar zorgen voor muzikale ondersteuning. Van geheel andere orde is Dune & Forest uit Noordwijk die een stijl hanteert die meer richting Close Harmony gaat.

Maar de middag start met Elan. Volgens hen hét gemengde kwaliteitskoor uit de Bollenstreek. Maar dat je niet gemengd hoeft te zijn en per sé mannenstemmen nodig hebt om als koor goed uit de verf te komen wordt getoond en ten hore gebracht door een koor met louter vrouwen, namelijk Flowervoices uit Sassenheim.

Het popkoor Voice Collective uit Heemstede sluit de rij af. Zij vertolken een deel van hun respectabele repertoire dat onomwonden als zeer genietbaar kan worden omschreven en met veel enthousiasme wordt gebracht.

Het festival ‘Hillegom Canto’ is op 15 april vanaf ca. 13.30 in De Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 in Hillegom. Het festival duurt tot ongeveer 17.30 uur. De toegang hiervoor is gratis. U kunt dus gewoon binnenlopen. Voor verdere informatie is de website ‘www.hillegomcanto.nl’ beschikbaar.

Aankomende evenementen

Lees ook: