°C
woensdag 17 juli 2024

Frénk van der Linden te gast bij Open Huis De School

Hillegom – Op 7 en 8 april houdt kunstenaarscollectief De School Hillegom Open Huis met een zeer gevarieerd programma. De 10 kunstenaars houden een overzichtsexpositie in de voormalige balletzaal en diverse ateliers zijn geopend.

De bekende journalist/auteur en kunstkenner Frénk van der Linden is oud-Hillegommer en zal de feestelijke opening verrichten om 15 uur. Bezoekers zijn daarna in de gelegenheid zijn nieuwste boek, Onder Hollandse Helden, te laten signeren. Om half 5 zal de dansgroep van de dans- en sport- en yogaschool aan het Henri Dunantplein Total Move een wervelend optreden geven met opzwepende Afro-dancehall en stoere hiphop. Op beide dagen geeft Ferdinand Wagemans om 14 uur miniworkshops Centrifugepainting in zijn atelier. Gitarist/muziekleraar Milan Couzijn speelt en zingt zondag om 16 uur sfeervolle covers van o.a. Bob Dylan, Bruce Springsteen en geeft hier een eigen invulling aan. Bijgestaan door Eddy Vink op cajon en Erwin Schwebke op bas.

De kunstenaars wisselen met veel plezier van gedachten over hun werk met de kijkers onder het genot van een hapje en een drankje. Het nieuwe werk van RéNoo gaat over de nieuwe orde, een vervolg op de orde voorkomend uit chaos. Zoekend naar vorm, kleur en ritme is hij onvermoeibaar bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Het werk van Helena Nascimento is herkenbaar door het gebruik van meer dan een kunstmedium. Het is letterlijk een mix van allerlei media: collages, schildertechnieken en digitale bewerkingen. De realiteit wordt niet volledig afgebeeld, een fantasiewereld wel.

Beeldhouwer Wim Wissingh laat zich bij zijn speksteenbeelden inspireren en door de vorm van deze mooie steensoort waardoor er unieke beelden ontstaan. Dit zelf een keertje proberen, is mogelijk voor de bezoekers van het Open Huisweekend. De spiegellijsten van Robert van Rossem bestaan uit aparte, grillige vormen met verschillende dieptes en heel veel kleuren. Dit maakt deze werken functionele kunstobjecten.

Met haar visitekaartjes als inspiratiebron is Ineke Huijerman steeds meer gaan abstraheren. Hieruit zijn droompatronen ontstaan van landschap, steden, plaatsen waar ze ooit geweest is of herinneringen. Ferdinand brengt nu nieuw kleurrijk gelaagd werk met verrassende effecten. Allen op groot formaat.

Nathalie Brouwenstijn laat het toeval en hoe de verf reageert met zichzelf, het doek en water, het uitgangspunt vormen voor bergachtige landschappen. Josée van Schuppen is een echte colorist en maakt expressieve Soulscapes, vaak vol beweging, soms sereen en mixed mediawerken. Haar werk is speels met een rafelrandje, want juist het imperfecte, het ongepolijste, fascineert haar.

Art MJG van den Heuvel tekent en schildert fantasie-achtige figuren (vaak vogelvrouwen). In geheel eigen stijl zonder voorbedacht plan. Voor Corine Buskop zijn mensen, dieren en beweging uitgangspunten. Ze tekent groot, met houtskool waarmee ze haar innerlijke beweging volgt.

Het adres is Henri Dunantplein 2-4 (naast de parkeergarage van AH) en het gebouw is open van 13-17 uur. Meer info: www.deschoolhillegom.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: