°C
maandag 15 juli 2024

Instuifdag hillegomse muziekschool

Hillegom – Bespeel je een muziekinstrument en wil je eigenlijk graag eens in een orkest meespelen? Dat kan op zaterdag 7 april tijdens de instuifdag van de Hillegomse Muziekschool.

Met dank aan de Rabobank Clubkascampagne van oktober 2017 organiseert de Hillegomse Muziekschool een instuifdag. Tijdens deze dag kunnen muzikanten meespelen in één van de twee orkesten, het beginnersorkest en het gevorderdenorkest of in een echte band!

Het beginnersorkest is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar met minimaal twee jaar leservaring. Dit orkest speelt onder leiding van Bas Apswoude en oefent die dag vier muziekstukken: Tango, Cha Cha Cha, Big Chief Sitting Bull en I say, I say, I say.

Het gevorderden orkest is voor alle muzikanten met een Fase A diploma, of samenspeelervaring in ensembles of orkesten.Bij dit orkest heeft Erik Warmerdam de leiding. Hij zal met de groep vier muziekstukken instuderen. Het schitterende thema van de Winter en de Herfst uit de vier jaargetijden van Vivaldi, het bekende Summertime van Gershwin, Pomp and Circumstance van Elgar en het thema uit de James Bond films. Een mix van klassieke en lichte muziek.

Ben je 12 jaar of ouder en heb je minimaal 3 jaar leservaring dan kun je meespelen in de band. Bob Tonglet is deze dag de bandleider en studeert de bekende nummers Uptown Funk (Mark Ronson & Bruno Mars) en Wonderwall (Oasis) in met de groep.

Van 10.30 tot 15.30 wordt er gerepeteerd in de theaterzaal van het Fioretti College en in de Hillegomse Muziekschool. Halverwege de dag staat een lekkere lunch klaar. Tijdens de lunch kan er gezellig worden gepraat en verder kennis gemaakt met de andere muzikanten.

Om 16.00 uur is er een concert in het Forum van het Fioretti College Hillegom waar u het eindresultaat van de instuifdag kunt beluisteren. Beide orkesten en de band zullen dan laten horen wat zij tijdens die dag hebben ingestudeerd. De toegang tot het concert is gratis. De kosten voor deelname aan de instuifdag zijn slechts €5,00. Heeft u belangstelling om mee te doen aan de instuifdag? Stuur dan een mail naar info@hillegomsemuziekschool.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: