°C
woensdag 24 juli 2024

Leer werken met de digitale overheid

Hillegom – Niet alleen de belastingdienst schakelt over naar digitaal, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties. Wilt u ook overheidszaken via de computer regelen? De Bibliotheek biedt u een gratis cursus aan om hiermee aan de slag te gaan. De cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur en wordt begeleid door gecertificeerde docenten. U krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaat-uitreiking. U hoeft geen examen te doen. De gratis cursus vindt plaats op woensdag 14 en 28 maart & 4 en 11 april, van 10:00 – 12:00 uur in de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1. Het is noodzakelijk u van tevoren aan te melden. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

In deze cursus krijgt u alle stappen van het veilig zoeken en vinden van de juiste overheidsinformatie uitgelegd. Ook wordt u stap-voor-stap meegenomen in het proces van het aanvragen van een DigiD.

U krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat u thuis alles nog eens op uw gemak kunt lezen.

Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van laptops van de Bibliotheek en wordt uw privacy gewaarborgd.

Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig. Bent u nog niet bekend met de computer en het internet, dan kunt u eerst de gratis cursus Klik & Tik volgen. Meer weten? Vraag ernaar bij de balie van de Bibliotheek.

Woensdag 14 en 28 maart & 4 en 11 april | 10:00 – 12:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 in Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: