Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom

0
538

Hillegom – Op vrijdag 9 maart vindt de Voorjaars Vriendenavond plaats, niet in het gebouw van De Kulturele Raad, maar in Woonzorgcentrum Bloemswaard. De zaal van De Kulturele Raad bleek dubbel geboekt, maar gelukkig kan Stichting Vrienden van Oud Hillegom uitwijken.

De Voorjaars Vriendenavonden bevatten standaard twee onderdelen: een lezing voor de pauze – ditmaal van Martin Bunnik over de Amsterdamse Waterleidingduinen – en na de pauze wordt traditioneel de uitreiking van de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom. Deze oorkonde wordt in een driejarig roulerend schema uitgereikt aan eigenaren van een genomineerd pand dat het best onderhouden is of in de oude stijl is teruggebracht.

Dit keer zijn 9 villa’s van 75 jaar en ouder genomineerd:

  • Stationsweg 161-163: Bloem en Zee
(1915)
  • Sixlaan 7: Odilia
(1911)
  • Weeresteinstraat 14: Vijverhof
(1928)
  • 1e Loosterweg 116: Loosterend
(1933)
  • Sixlaan 4: villa Con Amore
(1900)
  • Leidsestraat 74: Nihil Sine Deo
(1910)
  • Stationsweg 1: The Corner
(1920)
  • Leidsestraat 102: Pluk den Dag
(1935)
  • Weeresteinstraat 152: Marianne
(1910)

Alle genomineerde panden zijn beschreven op de website van de stichting, www.vriendenvanoudhillegom.nl in het nieuwsoverzicht, en in het nieuwe nummer van Hangkouserieën dat 28 februari verschijnt.

De Vriendenavond is dus in Woonzorgcentrum Bloemswaard, Garbialaan 2. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Entree € 5,00 inclusief twee consumpties. Iedereen is van harte welkom.

Naast het uitreiken van de Vrienden-oorkonde zet vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zich op nog meer vlakken in ten behoeve van de cultuurhistorie in Hillegom, zie hiervoor de website.

Reacties

Reacties