°C
donderdag 25 juli 2024

Robert Jan Stips in Kulturele Raad

Hillegom – Het spoor dat Robert Jan Stips inmiddels door het Nederlandse muzieklandschap trekt is verder vrij ongekend. Een constante lijn van oorspronkelijke muziekkwaliteit, via bekende namen als Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren 70 tot en met nu. Op 17 februari treedt hij op in De Kulturele Raad in Hillegom.

Robert Jan doet een greep uit zijn meer dan 300 liedjes, speelt en zingt ze in verrassende versies op het instrument waar de meeste ook op geboren zijn: de piano. Onverwachte covers, nieuw werk, cross-overs met klassiek en vertelt daarbij veel anekdotes en verhalen. Van ‘Radar Love’ tot ‘Leven na de dood’, van ‘Still believe’ tot ‘Tokyo (I’m on my way)’.

Het is een spontaan theater gebeuren, geen gelikt of geregisseerd programma. Robert Jan laat je horen en voelen wat hij in die ruim 40 jaar heeft gemaakt en… meegemaakt. Het publiek kan tot één dag van te voren verzoeknummers aanvragen via verzoek@stips.net.
Er geldt één spelregel: het nummer moet ooit door RJ (mee)gespeeld, -opgenomen of geschreven zijn. (foto: Rob Kloet).

Het optreden is op 17 februari om 20.30 in De Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 in Hillegom. Kaarten kun je reserveren via www.scbh.nl en kosten 15 euro per stuk. Ze zijn ook verkrijgbaar bij Frank Evers of aan de zaal.

Aankomende evenementen

Lees ook: