°C
maandag 15 juli 2024

Drie medailles op turnwedstrijd Zuid-Holland

Afgelopen weekend, op 20 januari, mochten de senior-turnsters (15 en 16 jaar) van de derde divisie aantreden voor hun tweede plaatsingswedstrijd van Zuid-Holland. Deze wedstrijd is een mogelijkheid om je te plaatsen voor landelijke wedstrijden.
In Sliedrecht begonnen de drie turnsters van Jahn op het toestel brug. De meiden lieten goede oefeningen zien op de ongelijke leggers, met lastige bewegingen waarbij de meiden over en tussen de leggers ‘vlogen’. Maar helaas vielen de cijfers tegen. De jury was streng.
Gelukkig weten de meiden dat cijfers nodig zijn voor een beoordeling, maar dat cijfers niet hoeven te bepalen hoe tevreden je over je oefening bent. Achteraf bleek dat Pamela het hoogste brugcijfer van de wedstrijd had behaald (10.200).
Dus met een zeer tevreden gevoel gingen de meiden naar de balk. Met de warming-up stonden de meiden zelfverzekerd op de balk en dit zette zich voort in hun wedstrijd. Bente Amundsen mocht het spits afbijten en scoorde een prachtige 12.033. Fleur Goedemans moest helaas tussentijds de balk verlaten met een val, maar desondanks een goede score van 10.533. Pamela van Barneveld was niet van de balk af te krijgen tot aan haar afsprong, die zekerheid straalde ze uit en leidde tot een score van 10.800.
Dan het toestel vloer, de verende vloer van 12 bij 12 meter kunnen de meiden in de gymzaal helaas niet oefenen, dus het is iedere westrijd weer even spannend en wennen. Fleur en Pamela begonnen hun oefeningen met een spectaculaire serie, waarbij Fleur een mooie ruime landing had en Pamela zelfs vaart over. Hun oefeningen werden gewaardeerd door de jury met respectievelijk een 12.133 en een 11.600. Bente sloot de vloer af met een monsterscore van 12.700.
Vol zelfvertrouwen gingen de meiden naar hun laatse toestel. Het onderdeel sprong, waarbij de turnsters een aanloop maken om vervolgens over een pegasus (een grote bok) te springen. Fleur zetten met haar sprong een nieuw persoonlijk puntenrecord van 11.350. Dit werd geëvenaard door Bente, en Pamela scoorde een 10.850.

Met de prijsuitreiking kregen alle drie de meiden een medaille omgehangen , Fleur Goedemans werd 4de (42.216), Pamela van Barneveld werd 2de (43.450) en Bente Amundsen mocht het goud in ontvangst nemen (45.033)!

Aankomende evenementen

Lees ook: