°C
dinsdag 23 juli 2024

Week van het vriendelijk gebaar

Nieuw-Vennep – Op Wereldkankerdag (4 feb) begint de campagne “week van het vriendelijk gebaar” van Adamas Inloophuis. Doe een vriendelijk gebaar voor een ander en vraag de ander een vriendelijk gebaar te maken door Donateur van Adamas Inloophuis te worden.

Waarom de week van het #vriendelijk gebaar?
Het Adamas Inloophuis wordt jaarlijks bezocht door 8.000 kinderen en volwassenen die geconfronteerd zijn met kanker. Zij zijn afkomstig uit de wijde regio: Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek, Kaag en Braassem en Amstelland. Adamas biedt al deze mensen een kop koffie, een luisterend oor en diverse activiteiten die ontspanning, kracht en zingeving kunnen bieden. Steeds meer mensen weten de weg naar het inloophuis te vinden. Het is dus belangrijk dat de deur óók de komende jaren open blijft voor mensen met kanker en hun naasten. Daarvoor is het inloophuis voor 100% afhankelijk van donateurs, subsidies en sponsoren. “Met deze actie hopen we dat inwoners ook hun steentje willen bijdragen om het huis open te kunnen houden” aldus Annelies Osinga, coördinator Marketing en Fondsenwerving Adamas Inloophuis.

De week van het vriendelijke gebaar, hoe werkt het?
“in de Week van het vriendelijke gebaar van 4 – 11 februari, doe je iets aardigs voor iemand anders. Iemand die alleen is, slecht ter been is, ziek is, of iemand die weinig vrije tijd heeft. Je kunt bijvoorbeeld een boodschap doen, iemand gezelschap houden, de hond uitlaten of samen een wandelingetje maken. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Je helpt dus een ander, maar je hoeft er zelf niets voor te hebben. In plaats daarvan vraag je degene die je hebt geholpen om donateur te worden van het Adamas Inloophuis. Dat kan voor minimaal € 5,00 per jaar. Alle beetjes helpen om het inloophuis open te houden”, vervolgt Osinga.

Op de website: www.adamas-inloophuis.nl vind je uitgebreide informatie hoe je mee kan doen en hoe je anderen kan inspireren.

ANBI status
Adamas heeft een ANBI status. Dit betekent dat een donatie aftrekbaar is van de belasting, dit kan oplopen tot 52%. “En iedere cent gaat naar een regionale instelling bij jou om de hoek waar jij of je dierbaren altijd gebruik van kunnen maken, aldus Osinga.

Wil jij graag donateur worden. Vul het SEPA formulier in en stuur het op, of download het van de website, of vul het online donatieformulier in op www.adamas-inloophuis.nl

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Aankomende evenementen

Lees ook: