°C
dinsdag 16 juli 2024

Cyberpesten

Hoe word je je bewust van het effect van cyberpesten en hoe moet je reageren wanneer je in aanraking komt met cyberpesten? Tijdens een interactieve workshop gaan jongeren van 9 tot en met 13 jaar met elkaar in gesprek aan de hand van opdrachten en filmpjes. De workshop wordt gegeven door een mediacoach van de Bibliotheek in samenwerking met Jongerenwerk Hillegom. De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). De toegang is gratis. Reserveer een kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Een groot gedeelte van de communicatie tussen jongeren speelt zich online af. Dat kan zijn bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook en Instagram. Dankzij de moderne communicatiemiddelen is er een nieuwe manier van pesten ontstaan, namelijk cyberpesten.

Ouders en docenten hebben hier vaak weinig of geen zicht op. Tijdens deze interactieve workshop maken we jongeren bewust van het effect van cyberpesten en leren ze hoe je moet reageren wanneer ze in aanraking komen met cyberpesten.

Daarnaast leren we jongeren ook hoe ze vervelende situaties kunnen voorkomen door zich bewust te worden van wat ze delen via social media. Weet wat je deelt! Bijvoorbeeld: heb jij je instellingen op privé staan? Voeg geen mensen toe die je niet kent en denk goed na voor je wat deelt of stuurt!

Jongerenwerk Hillegom organiseert in december een speciaal project voor jongeren over pesten en deze interactieve workshop is daar een onderdeel van. 

Woensdag 20 december | 14:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 | Jongeren tussen 9 en 13 jaar

Aankomende evenementen

Lees ook: