°C
dinsdag 23 juli 2024

Leerlingen Fioretti hacken Learning Portal

Hillegom – Op het Fioretti College Hillegom werken de leerlingen mavo-havo (onderbouw) vanuit doelen. De leerlingen kunnen gepersonaliseerd leren en gebruiken daarbij een zogenaamde “Learning Portal”. Dat is een speciale website waarop ze informatie, doelen en opdrachten vinden.

Maandag 13 november waren dertig leerlingen uit heel Nederland uitgenodigd door Kunskapsskolan Nederland in Den Haag om deel te nemen aan de Hackathon 2017. Namens het Fioretti College Hillegom waren Seán O”Dwyer, Daen van der Munnik en Tim Kroon aanwezig. Een docent van de Haagse Hogeschool vertelde over de basisbeginselen van ethisch hacken. Daarna mochten dertig pubers in een testomgeving de tanden in de Learning Portal zetten. Groepjes leerlingen hadden afgesproken om de website plat te leggen. Maar dankzij de oplettende ICT-medewerker lukte dit niet. Het waren Seán, Daen en Tim die met hun kennis het programma binnendrongen en de inlogcodes van docenten en resultaten van leerlingen veranderden. Daarmee hebben ze de ICT-afdeling wel een week werkbezorgd.

Na afloop kregen alle deelnemers een unieke Fika mok en een certificaat mee naar huis. Seán, Daen en Tim, de winnaars van de Hackathon 2017, ontvingen de beker. Op school volgde een huldiging en ontvingen ze uit handen van de teamleider een prachtige waardebon.

Aankomende evenementen

Lees ook: