°C
woensdag 24 juli 2024

Lezing over Vitaliteit

Hillegom – Bekend is dat bewegen de fysieke en geestelijke gezondheid bevordert, ook wanneer daarmee wordt begonnen op latere leeftijd. Het is dan opmerkelijk dat maar liefst de helft van de Nederlandse bevolking niet voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en mensen per dag tot wel 11 uur zitten.

Deze bewegingsschaarste in combinatie met een overvloed aan calorierijk voedsel heeft in korte tijd de wereld op z’n kop gezet met chronische aandoeningen als gevolg. Hoe krijgen we mensen dan toch zover om meer te bewegen en gezonder te eten? De omgeving waarin wij leven is van bijzonder grote invloed op ons gedrag door impliciete en onbewuste processen. Door juist de omgeving aan te passen en niet te blijven hameren op expliciete en bewuste keuzes, kunnen we ons gedrag in een gezonde richting sturen.

Tijdens de interactieve lezing ‘Vitaliteit’ behandelt dr. Lex van Delden onder andere voorbeelden van impliciete, onbewuste processen via technieken als nudging, priming en affordances. En er wordt gekeken naar creatieve ideeën om mensen te verleiden tot een gezonde leefstijl.

Deze lezing wordt gehouden in De Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 in Hillegom op 30 november om 20.00 uur. Voor reserveringen à 5 euro kunt u terecht op de website van www.scbh.nl. U kunt ook op de avond zelf toegang aan de kassa betalen.

Aankomende evenementen

Lees ook: