°C
zaterdag 13 juli 2024

Sinterklaas maakt zich zorgen over de Hillegomse intocht

Hillegom – Dit weekend stond er al een videobericht online van Sinterklaas. Hij vraagt zich af of het allemaal wel goed gaat komen met de intocht in Hillegom dit jaar. Wat er nou gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Het enige zekere is dat al het Sinterklaas-nieuws op de Facebook-pagina van Hillegom Online te zien zal zijn.

Intocht
Als het allemaal toch goed gaat komen, zal Sinterklaas op zaterdag 18 november in de haven van Hillegom aankomen. Hij zal dan om 10.30 uur aanleggen en voet aan wal zetten. De goedheiligman heeft al aangegeven dat hij met vele pieten naar Hillegom komt. Na de aankomst zal de Sint een ronde door het hele dorp rijden om eerst alle winkeliers te begroeten. Uiteindelijk zal hij bij het gemeentehuis door burgemeester Arie van Erk worden ontvangen.

Later in de middag is Sinterklaas tussen 13.30 tot 15.30 uur bij Villa Flora. Hier kunnen de kinderen met Sinterklaas op de foto en verschillende spellen met de pieten spelen. Ook kunnen ze hier hun kleurplaat aan Sinterklaas geven, waarmee ze kans maken op een leuke prijs.

De kleurplaten zijn op te halen bij verschillende ondernemers in Hillegom, zoals Bakker van Maanen, The Readshop, Intertoys, De Soete Suikerbol en Jumbo. Ook is de kleurplaat te downloaden op www.sinthillegom.nl. Sinterklaas zal op 25 november in het Sinterklaashuis bekendmaken wie de mooiste kleurplaat heeft gemaakt in de verschillende leeftijdscategorieën.

Pietenselfie-actie
Ook dit jaar zullen de zwarte pieten voor de Pietenselfie-actie extra hun best doen voor de spiegel. De kinderen kunnen met een piet op de foto en deze naar Hillegom Online sturen via fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Bakker van Maanen heeft weer lekkere prijzen voor de winnaars beschikbaar gesteld en de publieksprijs krijgt zelfs een taart met de winnende foto erop.

Aankomende evenementen

Lees ook: