°C
dinsdag 23 juli 2024

Samen zwemmen met je ‘maatje’

Hillegom – Maandag 20 november gaat het project ‘Zwemmaatjes’ van start. Deze activiteit is voor inwoners van Lisse en Hillegom die wegens uiteenlopende redenen geen kans zien om te komen zwemmen. ‘Zwemmaatjes’ is een eerste resultaat van de samenwerking tussen Sportfondsen Lisse en WelzijnsKompas. Beide organisaties hebben de vitaliteit en het welbevinden van inwoners van Lisse en Hillegom hoog in het vaandel staan.

Inwoners die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun ‘maatje’ te zwemmen in het nieuwe, toegankelijke Sportcentrum De Waterkanten. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gezondheids- of mobiliteitsproblemen, financiële redenen of andere beperking(en) waardoor een bezoek aan het zwembad niet mogelijk is.
Speciaal voor deze groep wordt op maandagmiddag 20 november een zwemactiviteit georganiseerd in Sportcentrum De Waterkanten in Lisse.
Deze activiteit duurt van 12.00 – 13.00 uur (aanvang 11.30 uur).
De kosten bedragen slechts € 5,- per duo, inclusief een kopje koffie of thee.

Samen met uw partner, een vriend, buurvrouw, kennis, familielid of mantelzorger (uw ‘maatje’) bent u welkom om op eigen tempo te bewegen in het water. Na afloop wordt er een gratis kopje koffie of thee aangeboden in de gezellige horecagelegenheid en kunt u met elkaar in gesprek gaan.

Sportcentrum De Waterkanten beschikt over een ondergrondse parkeergarage. Tevens is er een personenlift aanwezig zodat men geen trappen hoeft te lopen. Indien gewenst is er ook een tillift aanwezig in het zwembad, waardoor u zonder problemen het water in kunt komen.

Indien u niet op eigen gelegenheid het zwembad kan bereiken, kunt u gebruik maken van de gratis vervoerservice. Vrijwilligers van de Senioren bus staan op 20 november voor u klaar, ook als u jonger bent dan 55 jaar.

Om deel te nemen aan deze activiteit, kunt u zich vanaf 31 oktober inschrijven.
Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, Sportcentrum De Waterkanten en het gemeentehuis van Lisse.
Het inschrijfformulier dient voor 14 november ingeleverd te worden bij de balie van WelzijnsKompas locatie Lisse (Eikenlaan 2A – open op dinsdag en donderdag van 09:00-12:30 uur), WelzijnsKompas locatie Hillegom (Abellalaan 1, eerste verdieping – open op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00-12:30 uur) of bij Sportcentrum De Waterkanten (Sportlaan 21, Lisse –maandag t/m zaterdag open van 07:00-18:00 uur en zondag open van 09:00-16:00 uur).

Naar aanleiding van uw inschrijving wordt er contact met u opgenomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dionne Scheepmaker,
buurtwerker WelzijnsKompas (06-453 315 45 / d.scheepmaker@welzijnskompas.nl).

Aankomende evenementen

Lees ook: